40 Fakte interesante të Peshkaqenëve

Peshkaqenët janë krijesa tepër të ndryshme, të mahnitshme dhe inteligjente.

4 Min

Peshkaqenët përkufizohen gjithashtu si një peshk me një skelet kërcor të plotë dhe një trup të thjeshtë, por ka shumë më tepër për ta sesa një skelet kërcor, dhëmbë të mëdhenj dhe nofulla.

Merrni parasysh këto 40 fakte interesante të peshkaqenëve, të cilat do të përfshijnë anatominë, sjelljen, habitatin dhe më shumë fakte interesante rreth tyre.

Për nga natyra, unë vazhdoj të lëviz si njeri. Teoria ime është, bëhu peshkaqen. Thjesht duhet të vazhdoni të lëvizni. Nuk mund të ndaloni.”

Brad Pitt

#1 Peshkaqenët mund të gjenden në të pesë oqeanet e planetit.

#2 Peshkaqenët quhen kërcorë sepse kanë skelete të bërë nga kërca.

#3 Peshkaqenët kanë qepalla, por nuk pulsojnë.

#4 Kanë dhëmbëza dermale të quajtura edhe luspa plakoide.

#5 Peshkaqenët kanë mëlçi të yndyrshme që i ndihmojnë ata të qëndrojnë të ekuilibruar në ujërat më të thella.

#6 Ata mund të notojnë vetëm përpara.

#7 Kanë jetuar në oqeane për 450 milionë vjet.

#8 Peshkaqeni më i vogël është feneri xhuxh.

#9 Një peshkaqen mesatar ka 40 – 45 dhëmbë deri në shtatë rreshta.

#10 Peshkaqeni Goblin është specia më e vjetër e njohur e peshkaqenëve.

#11 Peshkaqeni më i madh që ka jetuar ndonjëherë ishte Megalodoni.

#12 Duke numëruar unazat në rruazat e tij, ne mund të masim moshën e tyre.

#13 I dyti më i vjetër është peshkaqeni i zhveshur i cili është themeluar për rreth 80 milionë vjet.

#14 Peshkaqenët mund të dëgjojnë prenë deri në 3000 metra larg.

#15 Veshët e peshkaqenëve janë të vendosur brenda kokës së tyre.

#16 Kanë sy të ngjashëm me macet dhe mund të shohin më mirë në errësirë ​​në krahasim me peshqit e tjerë.

#17 Peshkaqenët ishin të njohur për marinarët si qen deti deri në shekullin e 16-të.

#18 Ka ndjeshmërinë më të madhe elektrike nga çdo kafshë tjetër.

#19 Kanë lëkurën më të trashë në krahasim me çdo specie shtazore të planetit.

#20 Peshkaqenët kanë trurin më të madh në krahasim me çdo peshk tjetër.Faktike.com

#21 Peshkaqenët komunikojnë përmes gjuhës së trupit.

#22 Peshkaqenët nuk kanë korda vokale, ndaj nuk janë në gjendje të bëjnë zë. Kjo është arsyeja pse ata njihen si ‘vrasësit e heshtur’.

#23 Kanë notuar oqeanet e botës për më shumë se 400 milionë vjet.

#24 Kërcënimi më i madh për peshkaqenët është njeriu.

#25 Dihet se riprodhohen në mënyrë aseksuale.

#26 Peshkaqenët me skarë kanë periudhën më të gjatë të shtatzënisë.

#27 Një nga peshkaqenët më të evoluar sot janë peshkaqenë me çekiç dhe konsiderohen tëi padëmshëm për njerëzit.

#28 Peshkaqenët e demit mund të jetojnë si në ujë të freskët ashtu edhe në ujë të kripur.

#29 Peshkaqenët varen nga pritja elektrike për të drejtuar njoftimin e gjahut dhe oqeanit.

#30 Peshkaqenët e bardhë hanë mesatarisht 11 tonë ushqim në vit.

#31 Peshkaqenët bambu nuk notojnë.

#32 Lloji Sixgill mund të kenë 100 këlyshë.

#33 Njerëzit vrasin 100 milionë peshkaqenë në vit.

#34 Një nga speciet më të hershme të njohura të peshkaqenëve është Cladoselache.

#35 Peshkaqeni mund të ketë rreth 3000 dhëmbë në të njëjtën kohë.

#36 Sipërfaqja e nofullave të një peshkaqeni ka mbështetje shtesë në formën e pllakave të vogla gjashtëkëndore të quajtura ‘tesserae’.

#37 Mund të zbulojnë elektricitetin me ndihmën e organeve elektroreceptore të quajtura ‘ampullat e Lorenzinit’.

#38 Peshkaqenët janë një specie e përzgjedhur nga k.

#39 Peshkaqenët infermiere janë peshkaqenët më dembelë.

#40 Peshkaqenët modernë filluan të shfaqen rreth 100 milionë vjet më parë.Faktike.com

ETIKETA: , ,
Shpërndaje artikullin