10 Faktet të çuditshme me trupin e njeriut

Trupi i njeriut është një nga format më interesante të jetës në tokë.

10 Faktet Te Cuditshme Me Trupin E Njeriut
10 Faktet Te Cuditshme Me Trupin E Njeriut

Shkencëtarët vazhdojnë të studiojnë dhe të mësojnë gjëra të reja në lidhje me speciet e evoluara.

Ka 37 trilionë qeliza në trupin tonë, dhe shumica e tyre në të vërtetë përbëhen nga baktere dhe metanogjene. Trupat tanë janë afërsisht 60 për qind ujë, prandaj është kaq e rëndësishme të pini ujë çdo ditë. Nuk ka asnjë mënyrë me të cilën ne mund t’a strukturojmë trupin tonë që të jetë pikërisht ashtu siç duam.

Krijimi i një diete specifike dhe ushtrimesh ndihmon me kalimin e kohës, por ndonjëherë është e vështirë të kalosh gjenetikën dhe problemet eventuale që mund të lindin në të ardhmen.

Këtu janë disa fakte të tjera interesante në lidhje me trupin e njeriut që ndoshta nuk i dinit.

Më lehtë për të buzëqeshur

Më shumë muskuj kërkohen për të krijuar një fytyrë të trishtuar sesa për të buzëqeshur. Kjo sepse goja e të gjithëve tashmë është formuar pak e lakuar lart.

Seks Në vend të Ibuprofenit

Për shkak se trupat do të fillojnë të përqendrohen në marrëdhënie seksuale. Çdo dhimbje që njerëzit ndiejnë në nyje ose kur kanë një dhimbje koke do të zhduket nëse bëjnë seks. Kimikatet e lëshuara gjatë aktit ndihmojnë gjithashtu në lehtësimin e çdo dhimbjeje që keni!

Makineri pordhe

40-fakte-interesante-qe-duhet-t-i-dini-per-pordhen

Njerëzit janë krijesa mjaft të neveritshme. Një nga shumë arsyet pse është për shkak të lëshimit të gazërave vazhdimisht gjatë gjithë ditës. Kjo zakonisht ndodh midis 12-18 herë çdo 24 orë.

Teshtimat janë shumë të shpejta

Ajri dhe grimcat në hundët e njerëzve mund të nxitojnë deri në 160 kilometra në orë kur teshtijnë.

Njerëzit e zgjuar ëndërrojnë më shumë

Ata që kanë një inteligjencë më të lartë në përgjithësi ëndërrojnë më shumë. Shpesh valët e trurit do të rriten dhe njerëzit mund të jenë edhe më të zgjuar ndërsa ëndërrojnë.

Drejtueset e gishtave të pakuptimta

Në të vërtetë nuk ka ndonjë arsye për gishtin e këmbës. Nuk ndihmon në ekuilibër. Zakonisht është i mbushur me çorape dhe këpucë, dhe thjesht vepron si një anëtar shtesë i trupit tonë.

Në të vërtetë nuk ka ndonjë arsye për drejtueset e gishtave të këmbës. Nuk ndihmon në ekuilibër. Zakonisht është i mbushur me çorape dhe këpucë, dhe thjesht vepron si një anëtar shtesë i trupit tonë.

Uji është shumë i rëndësishëm

Nëse ka ndonjë rregull që njerëzit duhet të ndjekin çdo ditë është pirja e një gjysmë galoni ujë çdo ditë. Truri i njeriut përbëhet nga 80 përqind ujë, dhe trupi mund të pastrohet nga problemet me të. Gjithashtu mund të parandalojë njerëzit që hanë shumë para një vakti dhe mund të ndihmojë në humbjen e peshës.

Tkurret çdo ditë

10-faktet-te-cuditshme-me-trupin-e-njeriut

Të gjithë humbin rreth një centimetër të gjatësisë së tyre çdo ditë. Kërcet e kockave tona ngjeshen gjatë gjithë ditës dhe janë në kulmin e tyre çdo mëngjes.

Ereksionet natën

Ka një arsye pse shumica e burrave do të zgjohen së bashku me atë mikun e tyre. Druri i mëngjesit shkaktohet nga ereksione të shumta që ndodhin çdo 30 deri në 60 minuta gjatë një cikli gjumi.

Hunda kujton shumë aroma

Hunda e të gjithëve ngacmon trurin kur një erë e re depërton në zonë. Ne të gjithë mund të kujtojmë 50,000 aroma të ndryshme. Gratë zakonisht kanë një nuhatje më të mirë sesa kolegët e tyre meshkuj.Faktike.com