10 Femrat më të pasura në botë

10 Femrat Me Te Pasura Ne Bote 1
10 Femrat Me Te Pasura Ne Bote 1

Gratë dihen që sundojnë në rozë, asgjë nuk mund t’i ndalojë ato nëse vendosin për diçka. Ato janë të vendosura, të pasionuar dhe interesant të mira dhe të dhembshura gjithashtu.

Atyre nuk u pëlqen të njihen si dikush që është një grua shefe, me dëshirë do të dëshironin të bënin punën e tyre dhe të zhdukeshin. Por vetëm nëse nuk u jepet e drejta, ato do t’i marrin gjërat në dorën e tyre dhe do t’i rregullojnë. Zakonisht titulli i më të pasurve në botë shpesh është shoqëruar me burra, ne në faktike do të thyejmë ato sterotipa dhe do t’ju paraqesim listën e grave më të pasura në botë.

Gina Rinehart

Jo shumë e dinë këtë fakt që ajo është personi më i pasur në Australi. Ajo e ndërtoi pasurinë e saj në mineral hekuri. Ajo është vajza e Lang Hancock, një eksploruese e xeheve të hekurit. Ajo ka qenë kryetare e kompanisë nxjerrëse mineralesh Hancock Prospecting Group që nga viti 1992. Ajo e bëri pjesën më të madhe të pasurisë së saj nga projekti i minierave Roy Hill, i cili filloi dërgesat në Aisa në 2015. Për fat të keq, pasuria e saj ka parë një ulje prej 2 miliardë dollarësh vitin e kaluar, për shkak të pandemisë së koronavirusit që rrëzoi vlerat në industrinë e mineralit të hekurit.

Vlera neto: 13.1 miliardë dollarë. Burimi i pasurisë: Miniera. Shteti: Australia

Zhong Huijuan

Ajo është kryetare e prodhuesit kinez të ilaçeve Hansoh Farmaceutike. Kompania prodhon ilaçe onkologjike, psikoaktive, anti-diabetike dhe të tjera medicinale. Kur pandemia COVID-19 ishte më e përhapura në vendin e saj të lindjes, stoku i kompanisë u rrit në 10% nga fillimi i janarit deri në mes të marsit 2020. Ajo është e martuar me Sun Piaoyang i cili është kryetari miliarder i Jiangsu Hengrui Medicine. Ajo zotëron mbi tre të katërtat e kompanisë farmaceutike Hansoh.

Vlera neto: 14,6 miliardë dollarë. Burimi i pasurisë: Kompani Farmaceutike. Shteti: Kinë

Laurene Powell Jobs

Ajo është e veja e bashkëthemeluesit të ndjerë të Apple, Steve Jobs. Ajo bleu një pakicë të aksioneve në vitin 2017 në skuadrën NBA-së në Uashington dhe në kryeqytetet e NHL-së. Ajo ka blerë aksione duke përfshirë shumicën e revistës The Atlantic dhe të gjithë California Sunday dhe Popup Magazine. Nëpërmjet Emerson Collective, një organizatë të cilën ajo e kryeson ajo po e vë pasurinë e saj në punë. Fondacioni Kolektiv Emerson u krijua nga ajo gjatë gjysmës së dytë të vitit 2016 me një dhuratë prej 1.2 miliardë dollarësh dhe pjesën më të madhe të saj në aksionet e Disney. Nga viti i kaluar pasuria e saj është ulur me 2.2 miliardë dollarë, pjesërisht për shkak të një rënie të çmimit të aksioneve të Disney.

Vlera neto: 16.4 miliardë dollarë. Burimi i Pasurisë: Apple, Disney. Shteti: Shtetet e Bashkuara

Susanne Klatten

Ajo është një trashëgimtare e prodhuesit të makinave BMW dhe për shkak të kësaj, vlera e saj neto ka rënë me 20% në vitin e fundit. Për shkak të pandemisë COVID-19, shitjet e makinave janë ngadalësuar dhe aksionet e BMW ranë 24% në gjysmën e parë të marsit. Ajo është gjithashtu pronarja e vetme dhe nënkryetari i Atlantës që është një korporatë kimike farmaceutike. Susanne Klatten është një ekonomiste me një M.B.A ndihmoi në transformimin e gjyshit të saj Atlanta AG në një korporatë kimike-farmaceutike të klasit botëror.

Vlera neto: 16.8 miliardë dollarë. Burimi i Pasurisë: BMW, Atlanta Farmaceutike. Shteti: Gjermani

LEXO GJITHASHTU: TOP 10 Markat më të shtrenjta të çantave në Botë

Yang Huiyan

Ajo zotëron 57% dhe është në bordin e zhvilluesit të pasurive të patundshme të listuara në Hong Kong Country Garden, një kompani të cilën babai i saj themeloi dhe është kryetar. Ajo gjithashtu kryeson Bright Scholar Education Holdings e cila është një kompani arsimore kineze që doli publik në Bursën e Nju Jorkut në vitin 2007. Gjatë pandemisë COVID-19 kompania ka vendosur stacione robotike të automatizuara të shërbimit të ushqimit në Wuhan, vendi ku koronavirusi filloi të ushqejë punëtorët mjekësorë kinezë.

Vlera neto: 20.3 miliardë dollarë. Burimi i pasurisë: Pasuri të paluajtshme. Shteti: Kinë

Jacqueline Mars

Ajo dhe vëllai i saj John trashëguan secili një të tretën (35 miliardë dollarë) të kompanisë së ëmbëlsirave që është e njohur për baret e M & Ms dhe Milky Way. Për gati 20 vjet, Jacqueline Mars punoi për kompaninë dhe shërbeu në bord deri në 2016. Kryetari i bordit të drejtorëve të Mar’s është djali i saj Stephen Badger.

Vlera neto: 24,7 miliardë dollarë. Burimi i pasurisë: Karamele, Ushqim për kafshë shtëpiake. Shteti: Shtetet e Bashkuara

Mackenzie Bezos

Në korrik 2019 Mackenzie finalizoi divorcin e saj me themeluesin e Amazon Jeff Bezos dhe kështu ajo bëri hyrjen e saj në listë. Ajo mori një të katërtën e aksioneve të ish-burrit të saj nga gjigandi Amazon. Ajo gjithashtu nënshkroi një betim, duke premtuar të ofronte të paktën gjysmën e pasurisë së saj në maj 2019. Ajo është një autore dhe në 1992 ajo u takua me Jeff kur të dy punuan në fondin mbrojtës D. E. Shaw. Ata u martuan vitin e ardhshëm dhe në 1994 u transferuan në Seattle. Bezos ka botuar dy romane. Ajo themeloi Revolucionin Bystander i cili është një organizatë anti-ngacmim në vitin 2014.

Vlera neto: 36 miliardë dollarë. Burimi i Pasurisë: Amazon. Shteti: Shtetet e Bashkuara

Julia Koch

Ajo u bashkua me listën e miliarderëve pasi ajo dhe tre fëmijët e saj trashëguan një 42% të aksioneve në Koch Industries nga burri i saj David. Ai ndërroi jetë në gusht në moshën 79. Në vitet 1980 ajo u transferua në New York dhe punoi si asistente e stilistit Adolfo. Ajo gjithashtu ka punuar me disa klientë të profilit të lartë, përfshirë Zonjën e Parë Nancy Reagan. Në 1991 Julia u takua me Davidin dhe u martua në vitin 1996. Ajo me burrin e saj kishte dhuruar 10 milion dollarë në Qendrën Mjekësore Mount Sinai dhe 10 milion dollarë në Spitalin e Fëmijëve të Stanfordit për të studiuar alergjitë ushqimore.

Vlera neto: 38.2 miliardë dollarë. Burimi i Pasurisë: Koch Industries. Shteti: Shtetet e Bashkuara

Francoise Bettencourt Meyers

Ajo është mbesa e themeluesit të L’Oreal Eugene Schueller dhe u bë trashëgimtare në fuqi e L’Oreal në Francë në vitin 2017 pasi nëna e saj Liliane Bettencourt vdiq në moshën 94 vjeç. Ajo ishte gruaja më e pasur në botë. Që nga viti 1997 ajo ka shërbyer në bordin e L’Oreal dhe është kryetare e shoqërisë mbajtëse familjare. Për shkak të pandemisë COVID-19 pasuria e Bettencourt Meyer u zvogëlua me 400 milion dollarë.

Kompania njoftoi në mars se fabrikat e saj do të gjenerojnë pastrues dore për të mbështetur nevojën e autoriteteve shëndetësore franceze dhe evropiane.

Vlera neto: 48.9 miliardë dollarë. Burimi i Pasurisë: L’Oreal. Shteti: Franca

Alice Walton

Ajo është vajza e vetme e Sam Walton, themeluesit të Walmart. Walton u bë gruaja më e pasur në botë pasi humbi vendin nga trashëgimtarja e L’Oreal Francoise Bettencourt Meyers në 2019. Ka trazira të tregut në të gjithë botën por pasuria e Walton u rrit me 23% gjatë vitit të kaluar për shkak të Covid 19. Ajo nuk ka një rol në Walmart por e ndihmon atë të drejtojë një program përmes fondacionit të familjes Walton i cili do të emetojë 300 milion dollarë bono për të ndihmuar shkollat të investojnë në të dhe të rinovojnë objektet e tyre.Faktike.com

Vlera neto: 54.4 miliardë dollarë. Burimi i Pasurisë: Walmart. Shteti: Shtetet e Bashkuara
ETIKETA: