10 Ligjet më të çuditshme dhe budallaqe në Kaliforni

Nga Nella
4 Min

Kalifornia është një nga shtetet më të populluara në Shtetet e Bashkuara dhe është lehtësisht vendi më i dëshiruar për pushime.

Është shtëpia e yjeve luksozë të filmave në Hollywood. Klima është gjithashtu shumë e rehatshme gjatë gjithë vitit. Pavarësisht nga të gjitha gjërat pozitive, ka ende ligje memece në shtet ashtu si kudo tjetër në komb. Këtu janë disa nga ato më të çuditshmet që mund të gjenim.

Flamasterat e përhershme janë të ndaluara

Disa shtete nuk lejojnë shitjen e produkteve të diskutueshme si fishekzjarret. Fresno bëri lëvizjen për të ndaluar shitjen e shënuesve të përhershëm brenda kufijve të qytetit. Kjo nuk do të thotë që është e paligjshme të kesh një të tillë.

Keni nevojë për lejen e shpëtimtarit për të hedhur diskun fluturues

Njëra është pak mashtruese sepse kujdestarët e shpëtimit do të veprojnë vetëm nëse hedhja e diskut fluturues në një farë mënyre rrezikon jetën e njerëzve të tjerë. Nëse nuk keni vendosur të pajisni me pajisje vdekjeprurëse në diskun tuaj, duhet të jeni mirë.

Kafshët nuk mund të çiftëzohen pranë shkollave ose kishave

Asnjë kafshë nuk mund të çiftëzohet me njëra-tjetrën brenda 1,500 metrash nga çdo shkollë apo kishë brenda Kalifornisë.

Nuk mundeni t’i shqetësoni hardhucat

Fresno ka një ligj interesant mbi blerjen e shënuesve të përhershëm. Një perlë tjetër është pamundësia për të shqetësuar çdo gjë që duket si hardhucë.

Duhet të keni lopë që të veshin çizme kauboj

Blythe kërkon që kushdo që mban çizme kauboj të ketë të paktën dy lopë në pronën e tyre. Ka kuptim nga pikëpamja e mirëfilltë sepse ne nuk duam postierë të veshur me çizme kauboji.

LEXO EDHE: TOP 10 Sekretet më të mëdha në Botë të të gjitha kohërave!

Nuk mund të luani bowling në trotuare

Po planifikoni të bëni një lojë në bowling me shoqëri në trotuar? Më mirë të mos ndodhë në Chico, ku është në kundërshtim me ligjin të marrësh pjesë në një aktivitet të tillë.

Burrat mustaqësorë nuk mund t’i puthin gratë

Eureka nuk lejon që burrat me mustaqe të trasha të puthin ndonjë grua në ambientet e tyre. Ne nuk besojmë se ka ndonjë rregull për anasjelltas, por kush dëshiron vërtet të jargitet në mustaqet një djali?

Automjetet që lëvizin mbi 100 KM/h duhet të kenë shoferë

Në prapavijë ky mund të ketë qenë një ligj që u propozua ndërsa shikonte të ardhmen. Në një moment ngarja e makinës do të automatizohet dhe ne nuk do t’u besonim as atyre nëse do të kalonin shpejtësin më të madhe se 100 Kilometra në orë.

Borija nuk mundet t’i joshë klientët

Tërheqja e vëmendjes së njerëzve duke fryrë një instrument muzikor mund t’i bëjë ata të ndalojnë dhe të shikojnë në një dyqan të caktuar. Indian Wells e ka kapur këtë praktikë të errët reklamuese dhe e ka nxjerrë jashtë ligjit.

Pallonjtë gjithmonë kanë përparësi

Palloi trajtohet si një specie e rrezikuar në Arkadia. Kur kalojnë rrugët, trotuaret, parkingjet, madje edhe rrugët me makinë, ata gjithashtu kanë të drejtën e kalimit pavarësisht nga situata.Faktike.com

Shpërndaje artikullin
Lini një koment