10 Ushtritë më të fuqishme në Botë

Njerëzit në Global Firepower renditën 10 ushtritë më të fuqishme të botës.

Nga Nella
3 Min

Ata shqyrtuan forcat e mbrojtjes të 68 vendeve në mënyrë që të përpilojnë renditjen, duke marrë parasysh fuqinë punëtore, sistemet tokësore, fuqinë ajrore, fuqinë detare, burimet, logjistikën, financat dhe gjeografinë e mbuluar.

Ata matin 40 statistika të ndryshme për një vend, duke përfshirë numrin e transportuesve të avionëve, fuqinë punëtore të disponueshme dhe fuqinë punëtore, për të prodhuar një Indeks të fuqisë, në të cilin numrat më të ulët barazojnë më shumë fuqi zjarri. (Kontrolloni renditjen e fundit të ushtarakëve)

Forca e 5-të më e madhe e armatosur në botë, ushtria Pakistaneze nuk është në renditje. Cila është arsyeja? Unë nuk e di. Sidoqoftë, shikoni 10 ushtritë më të mira në botë, me disa statistika shoqëruese. Ju gjithashtu mund të dëshironi të shihni listën e 10 vendeve më të mira me ushtri më të forta në botë.

BRAZILI

Indeksi i energjisë: 0.6912

Buxheti i Mbrojtjes: 31,576,000,000 dollarë

Personeli Ushtarak Aktiv: 371,199

Forca e Punës: 104,700,000

Avionët gjithsej: 822

Forca totale detare: 106

ITALIA

Indeksi i energjisë: 0.6547

Personel ushtarak aktiv: 653,000

Forca e Punës: 25,100,000

Avionët gjithsej: 871

Forca totale detare: 190

GJERMANIA

Indeksi i energjisë: 0.6491

Buxheti i Mbrojtjes: 43,478,000,000 dollarë

Personeli Ushtarak Aktiv: 148.996

Forca e Punës: 43,620,000

Avionët gjithsej: 925

Forca totale detare: 67

FRANCA

Indeksi i energjisë: 0.6163

Buxheti i Mbrojtjes: 58,244,000,000 dollarë

Personeli Ushtarak Aktiv: 362,485

Forca e Punës: 29,610,000

Avionët gjithsej: 544

Forca totale detare: 180

MBRETËRIA E BASHKUAR

Indeksi i energjisë: 0,5185

Buxheti i Mbrojtjes: 57,875,170,000 dollarë

Personeli Ushtarak Aktiv: 224,500

Forca e Punës: 31,720,000

Gjithsej aeroplanë: 1,412

Forca totale detare: 77

INDIA

Indeksi i energjisë: 0.4346

Buxheti i Mbrojtjes: 44,282,000,000 dollarë

Personel ushtarak aktiv: 1,325,000

Forca e Punës: 487.600.000

Avionët gjithsej: 1,962

Forca totale detare: 170

KINA

Indeksi i energjisë: 0.3351

Buxheti i Mbrojtjes: 129,272,000,000 dollarë

Personeli Ushtarak Aktiv: 2,285,000

Forca e Punës: 795,500,000

Gjithsej aeroplanë: 5,048

Forca totale detare: 972

RUSIA

Indeksi i energjisë: 0.2618

Buxheti i Mbrojtjes: 64,000,000,000 dollarë

Personel ushtarak aktiv: 1.200.000

Forca e Punës: 75,330,000

Gjithsej aeroplanë: 4,498

Forca totale detare: 224

SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS

Indeksi i energjisë: 0.2475

Buxheti i Mbrojtjes: 689,591,000,000 dollarë

Personeli Ushtarak Aktiv: 1,477,896

Forca e Punës: 153,600,000

Gjithsej aeroplanë: 15,293

Forca totale detare: 290.

Aftësitë bërthamore nuk janë përfshirë në këtë llogaritje. “Ndërsa përfshirja e armëve të tilla do të mposhtte qëllimin e krahasimeve të tilla”. Vendosjet bazohen në mënyrë rigoroze në aftësitë e mundshme konvencionale të luftës për çdo komb në tokë, det dhe ajër.Faktike.com

Shpërndaje artikullin
Lini një koment