40 Fakte Interesante për Marimanga

Pavarësisht paraqitjes së frikshme të tyre, marimanga në fakt luan një rol të rëndësishëm në shoqëri

Nga Nella
4 Min

Gjeni më shumë rreth llojit të ndryshëm të marimangave dhe cili është më vdekjeprurëse në këtë listë të Fakteve interesante për Marimanga.

#1 Merimangat kanë lidhje me familjen Uloboridae.

#2 Një pickim i marimangës braziliane mund të shkaktojë ereksione të gjata dhe të dhimbshme.

#3 Marimangat hanë insekte të dëmshme, polenizojnë bimë dhe riciklojnë kafshë të ngordhura.

#4 Të gjithë marimangat rrotullojnë mëndafshin, por jo të gjitha marimangat rrotullojnë rrjetat.

#5 Meshkujt marimang endin një rrjetë të vogël “spermatozoidi”.

#6 Marimangat e endjes në rrjetë kanë dy ose tre kthetra në majë të secilës këmbë.

40-fakte-interesante-per-marimanga

#7 Spider-Man është një nga superheronjtë më të njohur.

#8 Bagheera Kiplingi është marimanga e vetme vegjetariane.

#9 Kanë katër këmbë që prekin tokën dhe katër këmbë nga toka gjatë udhëtimit.

#10 Disa kafshime nga to mund të shkaktojnë çrregullime të gjakut.

LEXO GJITHASHTU: 18 Fakte interesante për kafshët të cilat nuk i keni ditur

#11 Këto krijesa të frikshme kanë gjak blu.

#12 Kanë midis dy dhe gjashtë rrjeta në pjesën e prapme të barkut të tyre.

#13 Patu Marplesi është marimanga më e vogël në botë.

#14 Ndër to më vdekjeprurëse janë e veja e zezë, rrjeta e hinkës dhe marimangat e vetmuara kafe.

#15 Tarantula është marimanga më e frikshme në botë.

#16 Më helmuesja në botë është Wandering Spider Braziliane.

#17 Shumica nga to jetojnë në tokë.

#18 Shumica nga to e ndërtojnë nga një rrjet të re çdo ditë.

#19 Ato nuk mund të fluturojnë.

#20 Disa meshkuj u japin miza të ngordhura femrave si dhurata.

#21 Marimangat e ujkut mund të vrapojnë me shpejtësi deri në 2 metra në sekondë.

#22 Marimangat e ujit janë të vetmet që kalojnë tërë jetën e tyre në ujë.

#23 Marimanga që hedh zogjtë merr emrin e saj sepse duket si jashtëqitje zogu.

25. Lloji i tyre që kërcejnë, mund të kërcejnë deri në 40 herë më gjatë se sa gjatësia e trupit të tyre.

26. Disa nga to hanë rrjetat e tyre dhe më pas i ripërdorin.

#27 Kanë edhe qime të vogla në këmbë për t’i ndihmuar të dëgjojnë dhe nuhasin.

#28 Shumica e femrave janë më të mëdha se merimangat meshkuj.

#29 Marimangat nuk kanë antena.

#30 Arachnophobia është frika nga marimanga.

#31 I duhen rreth 60 minuta për të rrotulluar një rrjetë.

#32 Mund të gjenden në të gjitha kontinentet përveç Antarktidës.

#33 Marimangat e barit ndërtojnë rrjetë mbi bar.

#34 Më e madhja është Goliath Tarantula dhe mund të gjendet në Amerikën e Jugut.

#35 Ato shpesh përdorin kleçerrat e tyre si armë për sulm.

#36 Marimangat mund të prodhojnë shtatë lloje të ndryshme mëndafshi.

#37 Ato bëjnë një fole prej mëndafshi për të mbrojtur vezët e tyre.

#38 Mëndafshi i prodhuar është aq i fortë, sa që është krahasuar me çelikun.

#39 Shumica kanë nga tetë sy.

#40 Marimanga më e madhe e njohur fosile e gjetur në Kinë ka një gjatësi prej 2.5cm.Faktike.com

Shpërndaje artikullin