TOP 10 Punët më të rrezikshme në Botë

Gjyshja ime thoshte, "kur është koha jote, atëherë është koha jote".

Top 10 Punet Me Te Rrezikshme Ne Bote 3
Top 10 Punet Me Te Rrezikshme Ne Bote 3

Nuk ka rëndësi nëse jeni duke fluturuar mijëra kilometra mbi tokë në një aeroplan apo në një anije udhëtimi, duke udhëtuar me lehtësi nëpër oqeanet e gjera, ju mund të jeni në komoditetin e shtratit tuaj në shtëpi, por kur të vijë koha që të braktisim këtë botë atëherë është koha te largohemi. Megjithatë, gjithmonë pyesja se cilat janë punët më të rrezikshme që ekzistojnë.

Kemi gjetur 10 profesione ku hapi i parë që duhet të bëhet në mënyrë efektive është tejkalimi i frikës. Më poshtë janë të renditura 10 (padyshim) Punët më të Rrezikshme në botë.

Punëtorët e Çative

Ata janë përgjegjës për mirëmbajtjen e instalimit të kulmit të shtëpive. Puna e tyre është jashtëzakonisht e rrezikshme për shkak të rrezikut të rënies nga çatia në të cilën po punojnë, si dhe ekspozimit të zgjatur ndaj diellit që mund të rezultojë në goditje të nxehtësisë. Presion i lartë i gjakut ose sulm në zemër.

Zbatuesit e trafikut

Sidomos në vendet “jo aq të pasura” ku semaforët janë të pakët dhe kryesisht të shkatërruar, zbatuesit e trafikut janë përgjegjës për të siguruar që aksidentet rrugore, veçanërisht përplasjet, të shmangen. Ata gjithashtu sigurojnë (ose të paktën përpiqen) që trafiku të jetë gjithmonë i lundruar pa probleme dhe të ketë sa më pak vonesë të jetë e mundur. Rreziku? Përmbytja (qëllimisht ose jo) nga automobilistë të papërgjegjshëm që mund të çojë në dëmtime serioze apo edhe në vdekje.

Oficerët e Policisë

top-10-punet-me-te-rrezikshme-ne-bote

Nuk ka rëndësi nëse ata janë një polic i rrahur, një detektiv vrasjeje ose një agjent i fshehtë. Jeta e tyre është gjithmonë në rrezik nga horrat që ata po përpiqen të kapin.

Zjarrfikësit

Në disa vende zjarrfikësit janë përgjegjës vetëm për t’iu përgjigjur incidenteve të zjarrit ndërsa në disa ata janë përgjegjës për më shumë se kaq. Unë kam parë disa episode të Chicago PD dhe kjo më bëri të kuptoj rreziqet e tjera të të qenit një zjarrfikës. Me sa duket ata gjithashtu janë thirrur t’u përgjigjen incidenteve të tjera të rrezikshme për jetën, siç janë aksidentet rrugore dhe ato të ndërtimit, në të cilat ata vazhdimisht po rrezikojnë jetën e tyre për të shpëtuar të tjerët.

LEXO GJITHASHTU: 10 Punët më të çuditshme në planet

Kablluesit dhe punëtorët e tensionit të lartë

Të jesh elektricist që punon me energji elektrike në tokë është vërtet mjaft e rrezikshme. Imagjinoni rrezikun e shtuar për të punuar me tension vërtet të lartë (qindra apo edhe mijëra herë më shumë se 220 ose 110 volt tuaj të zakonshëm në shtëpi) ndërsa varet nga një kullë ose një helikopter. Wheeew!

Minatorët

Mund të jetë minierë qymyri, mineralesh ose diamanti, këta njerëz hanë rrezik për mëngjes, drekë dhe darkë për të thënë kështu. Jeta e tyre vazhdimisht rrezikohet të varroset e gjallë nën tunele të bëra nga njeriu me një lëvizje të gabuar ose një eksploziv të pavendosur mirë.

Barinjët & Punëtorët e Fermave

Nuk është një shaka puna e bariut e as e puntorëve të fermave, sepse gjithmonë kanoset rreziku nga kafshët të cilat i kan nën përkujdesje. Asnjëherë nuk mund të themi kur ata do të nxiten, të jenë të dhunshëm dhe të sulmojnë pronarët ose kujdestarët e tyre. Këta punëtorë janë gjithmonë në rrezik të sulmohen nga një kal ose lopë ose nga çfarëdo kafshe që ata marrin pjesë.

Gjuetarët

Pavarësisht sa të stërvitur jeni, nuk mund të jeni kurrë aq të sigurt se çfarë ju pret në thellësitë e xhunglave. Gjuetarët gjithmonë janë në rrezik të gjuhen, veçanërisht kur merren me kafshë të egra të lindura për të qenë grabitqarë.

Peshkatarët

Ata kapin peshk për të jetuar përmes metodave të ndryshme. Disa përdorin rrjeta, shtylla, ka nga ata që zhyten edhe për peshk. Ata janë gjithmonë në rrezik mbytjeje në disa me vende hipotermi. Po, veçanërisht peshkatarët e ujërave të thella, shihni kapjen më vdekjeprurëse nëse nuk besoni se sa e rrezikshme mund të bëhet.

Ushtarët

top-10-punet-me-te-rrezikshme-ne-bote

Ata dërgohen në vendet e tjera për të qëlluar me armë dhe për t’u qëlluar. Që nga fillimi ata tashmë e dinë që jeta e tyre do të rrezikohet vazhdimisht nga terroristët ose ushtarët nga vendet me të cilat janë në luftë.Faktike.com