10 Destinacionet Turistike më të rrezikshme në Botë

Të gjithëve u pëlqen të udhëtojnë, kush jo, apo jo?

Nga Nella
4 Min

Bota është një vend i rrezikshëm për të jetuar.

Albert Einstein

Bota jonë ka vende të ndryshme të cilat janë ideale për atraksione turistike.

Megjithatë, nevojiten masa paraprake sigurie, veçanërisht kur udhëtoni në vende që janë të rrezikshme për të bredhur. Faktike në vazhdim ju sjell listën e 10 destinacioneve turistike më të rrezikshme në botë.

Acapulco, Meksikë

Mexico ka disa veçori të dallueshme që me siguri magjepsin turistët në mbarë botën. Fatkeqësisht, ai mbetet i treti në qytetin më të dhunshëm në botë. Krimet janë në kulmin e tyre, duke e bërë të vështirë për turistët që të shijojnë turneun pa menduar për mundësinë e kriminelëve që rrinë përreth.

Kingston, Xhamajka

Kingston është një vend i mrekullueshëm për të udhëtuar, veçanërisht me atmosferën e tij të ftohtë, për të cilën është i njohur. Megjithatë, të qenit vigjilent dhe i kujdesshëm gjatë udhëtimit është një domosdoshmëri për shkak të mundësisë së lartë të grabitjes, tregtisë së drogës dhe sulmit që mund të ndodhë në këtë vend.

Haiti dhe Republika Domenikane

Megjithëse krimet si grabitja nuk janë të vazhdueshme në Karaibe, rrëmbimet, mashtrimet me kartat bankare/kreditore dhe sulmet mund të ndodhin ende në këtë vend ndërsa dikush është duke shijuar vizitën e tij.

Cape Town, Afrika e Jugut

Afrika është një nga vendet më të mira që duhet të eksploroni në këtë planet. Përsëri, duhet të jeni gati për të zbuluar bukurinë që mund të ofrojë ky vend dhe realitetin që krimet presin të ndodhin përreth, Faktike ju këshillon që të jini vigjilent dhe qëndroni të sigurt.

Mumbai, Indi

Mumbai është një vend i mrekullueshëm për të udhëtuar me historinë e tij të pasur që është kaq magjepsëse. Por të jesh i kujdesshëm është ende thelbësor, veçanërisht me mundësinë e ngacmimit ose grabitjes në këtë vend të Indisë.Faktike.com

Peru

Vendi i Perusë është i njohur për rrënojat e tij madhështore dhe qytetërimin e lashtë, gjë që e bën vendin të dallueshëm. Megjithatë, pavarësisht bukurisë që përmban ky vend qëndron një rrezik për të cilin duhet ditur. Udhëtimi në shtigjet e destinacioneve turistike si Machu Pichu mund të jetë i rrezikshëm për shkak të karteleve të drogës dhe grupeve terroriste të pranishme në Peru.

Bangkok, Tajlandë

top-10-vendet-me-te-vizituara-ne-bote

Bangkok është një nga vendet më të mira për pushime. Sidoqoftë, është e nevojshme të jeni vërtet të kujdesshëm, veçanërisht nëse nuk jeni mjaft të njohur me vendet. Jini të kujdesshëm ndaj mashtrimeve në rrugë dhe hajdutëve që mund të hasni, sepse raportimi në polici do të marrë shumë kohë për shkak të hetimeve të korruptuara të policisë që është një problem i madh në atë vend.

Izraeli

Pavarësisht bukurisë së Izraelit, shumë njerëz kanë hezitim për ta shtuar këtë vend në listën e destinacioneve të tyre të udhëtimit për shkak të mundësisë së lartë të terrorizmit të shkaktuar nga politikat e jashtme. Kjo është arsyeja pse është një destinacion kaq i rrezikshëm turistik në botë.

Rio de Zhaneiro, Brazil

Nuk mund ta lëmë Rio de Zhaneiron në listën e pikave tona turistike të shquara globalisht, veçanërisht me njerëzit e panumërt që e vizitojnë atë çdo vit. Fatkeqësisht, ky vend ende përballet me problemin e madh të vjedhjeve dhe krimeve në rrugë.

Bogota, Kolumbi

Gjatë kohës së Pablo Escobarit, mafia e drogës dhe trafiku ishin të pazhdukshme. Për fat të mirë, është shumë më e sigurt të udhëtosh tani në Bogota sesa në të kaluarën për sa kohë që një turist do të udhëtojë në destinacionin e zakonshëm turistik dhe nuk do të shkojë diku tjetër.Faktike.com

Shpërndaje artikullin