Top 10 Njerëzit më Inteligjentë të Botës

Truri është pjesa më misterioze e trupit të njeriut. Është pjesët më thelbësore të sistemit tonë. Por çfarë është në të vërtetë me trurin që i bën njerëzit e tjerë të duken kaq të zgjuar?

Nga Nella
8 Min

Disa i quajnë anomali, por të tjerë e marrin si dhuratë. Ka shumë njerëz më inteligjentë në mbarë botën.

Ne kemi mbetur vetëm të habitur dhe të interesuar të zbulojmë se cilët janë njerëzit më të zgjuar në botë?

Le t’i hedhim një sy njerëzve me IQ-në më të lartë të regjistruar ndonjëherë. 10 njerëzit më inteligjentë të botës.

Garry Kasparov

Garry Kasparov dyshohet se ka një IQ prej 190.

Kasparov ka mahnitur plotësisht botën, kur luajti në barazim kundër një kompjuteri shahu që mund të llogariste tre milionë pozicione në sekondë në vitin 2003. Ai është një mjeshtër shahu nga Rusia. Në moshën 22-vjeçare, ai u bë kampioni më i ri i padiskutueshëm i botës duke mundur kampionin e atëhershëm Anatoli Karpov.

Philip Emeagwali

Emeagwali dyshohet se ka një IQ prej 190.

Philip Emeagwali është një inxhinier, matematikan, shkencëtar kompjuteri dhe gjeolog me origjinë nigeriane. Ai ishte një nga dy fituesit e çmimit Gordon Bell të vitit 1989, një çmim nga IEEE, për përdorimin e tij të një superkompjuteri Connection Machine për të ndihmuar në zbulimin e fushave të naftës.

Marilyn vos Savant

Marilyn vos Savant ka një IQ të verifikuar prej 190.

Në vitin 1985, Libri i Rekordeve Guinness pranoi rezultatin e IQ të vos Savant prej 190. Sipas marilynvossavant.com , Ajo u kurorëzua si gruaja me IQ-në më të lartë për pesë vite radhazi. Ajo ka testuar deri në 228 në teste të ndryshme të IQ. Përveç kësaj, ajo është një kolumniste e njohur për Magazine Parade. Nëpërmjet “Pyet Marilyn”, lexuesit mund të dërgojnë enigma dhe pyetje për tema të ndryshme për vos Savant për t’i zgjidhur dhe për t’iu përgjigjur.

Mislav Predavec

Mislav Predavec dyshohet se ka një IQ prej 192.

Profesori kroat i matematikës Mislav Predavec u rendit i 7-ti në listën e 10 njerëzve më inteligjentë në botë. Ai është themeluesi dhe presidenti i Shoqërisë GenerIQ. Një organizatë elitare e njerëzve më inteligjentë në botë. Ai është gjithashtu pronar dhe drejtor i një kompanie tregtare.

Rick Rosner

Rick Rosner dyshohet se ka një IQ prej 192.

I talentuar me një IQ mahnitëse prej 192. Duke parë thjesht Rick Rosner nuk do të mendohej si një nga njerëzit më inteligjentë në botë. Ai ka një sjellje të vrazhdë dhe të ashpër, pasi ka kaluar disa vite si gënjeshtar. Ai është një producent televiziv amerikan më i njohur për krijimin e shfaqjes televizive ChiPs. Rosner më vonë zhvilloi një televizor portativ satelitor në partneritet me DirecTV.Faktike.com

Christopher Langan

Christopher Michael Langan ka një IQ të verifikuar prej 195.

Langan është një autodidakt amerikan me një IQ që raportohet të jetë midis 195 dhe 210. Ai është përshkruar si “njeriu më i zgjuar në Amerikë” si dhe “njeriu më i zgjuar në botë” nga media. Ai filloi të fliste në gjashtë muaj. Përveç kësaj, ai e mësoi veten të lexonte kur ishte vetëm 3 vjeç. Langan ka zhvilluar një “teori të marrëdhënies midis mendjes dhe realitetit” të cilën ai e quan “Modeli Kognitiv-Teorik i Universit” (CTMU).

Dr. Evangelos Katsioulis

Evangelos Katsioulis dyshohet se ka një IQ prej 198.

I njohur për rezultatet e tij të larta të testeve të inteligjencës. Dr. Evangelos Katsioulis është një shtetas grek që punon si mjek dhe psikiatër. Ai ka fituar diploma në filozofi, teknologji kërkimore mjekësore dhe psikofarmakologji. Ai është themeluesi i Rrjetit Botëror të Inteligjencës (WIN); Një organizatë ndërkombëtare e shoqërive me IQ të lartë. Gjithashtu, ai gjeti organizatën AAAA.GR, një ekip vullnetar pionier për zbulimin dhe mbështetjen e individëve të talentuar në Greqi. Katsioulis është gjithashtu një piktor i mirë dhe një notar i mirë.

Kim Ung-Yong

Kim Ung-Yong ka një IQ të verifikuar prej 210.

Me një IQ të verifikuar prej 210, inxhinieri Korean i ndërtimit Ung Yong konsiderohet mjeshtër në fëmijët e mrekullueshëm. Në moshën 6 muajshe ai ishte në gjendje të fliste dhe kuptonte koreanisht dhe gjuhë të tjera. Në moshën 3 vjeçare, ai mund të lexonte tashmë disa gjuhë, duke përfshirë; Koreane, japoneze, gjermane dhe angleze, si dhe zgjidhjen e problemeve komplekse të llogaritjes siç ekspozohen drejtpërdrejt në televizionin japonez. Ai u rendit në Librin e Rekordeve Botërore Guinness në “IQ më e lartë”.

Christopher Hirata

Hirata ka një IQ të verifikuar prej 225.

Christopher Hirata ishte gjeni që nga fëmijëria e tij. Kur ishte vetëm 13 vjeç, ai bëri bujë duke marrë një medalje të artë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Fizikës. Në moshën 16-vjeçare, ai punonte me NASA-n në misionin e saj për të pushtuar Marsin. Në moshën 22-vjeçare, ai mori doktoraturën në Universitetin Princeton. Hirata është një gjeni fëmijë i autorizuar. Ai është një kozmolog dhe astrofizikan amerikan. Aktualisht, ai jep mësim në astrofizikë në Qendrën për Kozmologjinë dhe Fizikën e AstroGrimcave të OSU (CCAPP).

Terence Tao

top-10-njerezit-me-inteligjente-te-botes
Terrence Tao

Terrence Tao ka një IQ të verifikuar prej 230.

I talentuar me një IQ mahnitëse prej 230, Terence Tao është në pozitën nr. 1 në këtë listë të njerëzve më inteligjentë të botës. Ai është një matematikan kinez-amerikan me origjinë australiane. Ai punon në analiza harmonike, ekuacione diferenciale të pjesshme, kombinatorikë aditiv, teori ergodike Ramsey; Teoria e matricës së rastësishme dhe teoria analitike e numrave. Në vetëm 8 vjet Tao arriti një rezultat prej 760 në SAT para 1995, mori një doktoraturë nga Princeton në 20 dhe në moshën 24 u bë profesori i rregullt më i ri ndonjëherë në UCLA. Ai mori çmime frymëzuese; si çmimi i kërkimit për argjilën e vitit 2003, Çmimi përkujtimor Bôcher në 2002 dhe Çmimi Salem në 2000, janë vetëm disa prej tyre

Njerëzit më të zgjuar e dinë se gjithmonë ka diçka për të mësuar. Në përgjithësi të vetëdijshëm për të gjitha gjërat që nuk i dinë. Gjithashtu, opinionet e tyre janë më të informuara dhe më pak konkrete. Të listuar më sipër janë disa nga njerëzit më të zgjuar në botë. Ata janë të gjithë njerëzit më inteligjentë të njohur në botë.Faktike.com

Shpërndaje artikullin