TOP 10 Gjërat më të Shtrenjta në Botë

Ky fakt nuk mund të mohohet se gjërat sublime dhe madhështore janë pa dyshim të shtrenjta.

Nga Nella
11 Min

Gjëja më e shtrenjtë në botë është besimi. Mund të duhen vite për të fituar dhe vetëm disa sekonda për të humbur.

E panjohur

Është gjithashtu fakt se disa kohë me sa duket disa gjëra të zakonshme dhe të parëndësishme janë aq të shtrenjta saqë bëhet e vështirë të besosh në vlerën e çmimit të tyre.

Disa gjëra të zakonshme si puro, libër, shah, piano, stilolaps, orë, etj. kanë një vlerë dhe çmim të tillë që duket e pabesueshme. Këtu do të paraqesim listën e gjërave të tilla më të shtrenjta në botë, të cilat me sa duket, duken të zakonshme, por që vlejnë një çmim të pabesueshëm.

Pendë: Zogu i zhdukur Huia

Çmimi: 10,000 dollarë

Megjithëse është fakt, por mund të jetë e pabesueshme për një njeri të thjeshtë që një pendë mund të jetë aq e shtrenjtë sa çmimi i saj shkon deri në 10,000 dollarë. Penda është një gjë aq e pavlerë saqë përdoret si sinonim për një gjë të parëndësishme. Një fakt befasues është se ekziston një pendë në këtë botë që konsiderohet si pupla më e shtrenjtë në botë. Kjo pendë më e shtrenjtë në botë gjendet në Zelandën e Re. Vlera e saj qëndron në atë se është ripërtypës i një zogu të zhdukur Huia. Ajo doli me një çmim për gati 10,000 dollarë në një ankand në Zelandën e Re.

Puro: Gurkha Black Dragon

Çmimi: 1150 dollarë copa

Puro është një rrotull cilindrik me gjethe duhani të pjekur, për pirjen e duhanit. Purotë mbahen në sënduk. Çmimi i saj minimal në treg mund të jetë më pak se një dollar. Ndërsa kërkojmë puronë më të shtrenjtë në botë, zbulojmë se ishte puroja Gurkha Black Dragon. Çmimi për këtë puro më të shtrenjtë ishte 1,150 dollarë për copë. Kjo puro Hondurase është më e shtrenjta e cila u prezantua në vitin 2006. Këto puro Honduranase mbërrijnë në pragun tuaj në një gjoks të ndërtuar nga kocka deveje. Fatkeqësisht, është keq të informojmë dashamirësit e purove se vetëm 5 arkë janë prodhuar ndonjëherë nga kjo puro më e shtrenjtë në botë.

Dhoma e hotelit: Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson në Gjenevë

Çmimi: 65,000 dollarë për një natë

Ndërsa hedhim një vështrim në botën e hoteleve, kuptojmë se qyteti amerikan Las Vegas është më i famshmi për hotelet dhe kapacitetin e tij të strehimit, ku mund të gjeni 10 hotelet më të mëdhenj në botë. Qiratë e hoteleve ndryshojnë sipas kategorisë së tyre të yjeve. Ka shtatë nivele të ndryshme të objekteve të ofruara nga hotelet dhe këto nivele emërtohen si yje. Qiraja e hoteleve gjendet në një gamë të përgjithshme prej 20 dollarë për natë deri në 2000 dollarë për natë.

Këtu do të paraqesim dhomën e hotelit më të shtrenjtë në botë për nga qiraja e saj. Është Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson në Gjenevë. Në këtë hotel më të shtrenjtë në botë ka dhjetë dhoma me qira prej 65,000 dollarë secila për një natë.

Telefon: iPhone 5 nga Stuart Hughes

Çmimi: 15.3 milionë dollarë

Një telefon portativ që funksionon me anë të një sistemi radio celular quhet telefon celular. Është një instrument i zakonshëm që sot përdoret edhe nga fëmijët. Në përgjithësi, një telefon celular gjendet midis një gamë prej 20 dollarë deri në 2000 dollarë. Këtu do t’ju prezantojmë celularin më të shtrenjtë të historisë së njohur. Ky iPhone 5 nga Stuart Hughes, një argjendari me bazë në Liverpool, kishte ndërtuar më parë një iPhone 4 diamanti, Platinum MacBook Air dhe Gold iPad 2.

Ky iPhone 5 me sipërfaqe ari dhe diamante, ka një çmim tregu 15.3 milionë dollarë. Thjesht mendoni për personin që mendon se ka probleme për të mbajtur gjurmët e telefonit tuaj në vende të mbushura me njerëz, pastaj çfarë mund të thuhet për personin që është pronari me fat i kësaj vegle të vogël të kushtueshme.

Piano: Heintzman Crystal

Çmimi: 3.22 milionë dollarë

Piano është një instrument muzikor i thjeshtë me tela, që i ngjan një harpe të vendosur në një kornizë vertikale ose horizontale, e luajtur nga shtypja e tasteve që bëjnë që çekiçët të godasin telat dhe të prodhojnë dridhje të dëgjueshme. Një piano e thjeshtë mund të ketë një çmim minimal 15 dollarë, por këtu është piano më e shtrenjtë në botë. Kjo piano Heintzman Crystal ka një çmim 3.22 milionë dollarë. Kjo piano është prodhuar në Pekin të Kinës. Është blerë nga një palë private në ankand.Faktike.com

Orë Dore: Haute Joaillerie nga Chopard

top-10-gjerat-me-te-shtrenjta-ne-bote

Çmimi: 25 milionë dollarë

Një orë e vogël portative, e veshur zakonisht e lidhur me kyçin e dorës quhet orë dore. Nuk do të jetë aspak interesante të dini se një orë mund të ketë çmim deri në 25 milionë dollarë. Normalisht çmimi i një ore të thjeshtë që tregon kohën fillon me një minimum prej 5 dollarëve, por këtu do të prezantojmë orën më të shtrenjtë në botë. Për të ulur habinë në lidhje me çmimin e orës, ju bëjmë me dije se kjo orë, përkatësisht Haute Joaillerie e bërë nga Chopard është e mbushur me diamantet më të çmuara që jep një rrëmujë vezulluese. Nëse shikojmë përtej kësaj sipërfaqeje vezulluese, ajo nuk ka funksion tjetër veçse të tregojë kohën dhe ky objektiv mund të arrihet duke pasur një orë të thjeshtë me çmim 5 dollarëve.

Televizor: Prestige HD Supreme Rose Edition

Çmimi: 2.3 milionë dollarë

Një televizor i zakonshëm shtëpiak mund të ketë një çmim minimal 100 dollarë. Por këtu do të prezantojmë televizionin më të shtrenjtë në botë. Ky televizor Prestige HD Supreme Rose Edition konsiderohet si televizioni më i shtrenjtë në botë. Çmimi i tij është çuditërisht 2.3 milionë dollarë. E veçanta e këtij televizori është se mbulohet nga një lëkurë aligatori e qepur me dorë. Përveç kësaj, ajo është e mbushur me një sasi të jashtëzakonshme diamantesh. Këto veçori ndihmojnë që televizori të jetë më i shtrenjti ndër të tjera. Kur po prodhohej, u mbajt në mendimin se ky televizion do t’u ofronte kënaqësi shikuesve të tij, qofshin të ndezur apo edhe të fikur.

Tokë (pasuri të paluajtshme): Tokio, Japoni

Çmimi: 1200 dollarë për metër katror

Në pjesë të ndryshme të botës shkalla e pasurive të paluajtshme të tokës ndryshon. Çmimi fillestar i tij fillon në qindarka për metër katror. Është e vështirë të besohet se në Tokio Japoni çmimi i tokës për metër katror është 1200 dollarë. Ky çmim i lartë i hapjes së syve është shkaktuar pasi Tokio është qyteti më i dendur i populluar në botë. Të marrësh një tokë të re në Tokio po bëhet e pamundur dita ditës. Dhjetë vjet më parë Londra gëzonte këtë pozicion për të qenë qyteti më i shtrenjtë në botë për nga çmimi i tokës së saj (patundshmëria). Nëse shkojmë 20 vjet më parë, atëherë zbulojmë se Parisi ishte pretenduesi i mëparshëm për këtë pozicion. Tani në vitin 2022, të tre qytetet më të shtrenjta në botë janë qytetet japoneze.

Kamera: Daguerreo e Susse Frere

Çmimi: 775,000 dollarë

Kamera përdoret zakonisht për marrjen e fotove. Në treg çmimi i tij fillon nga 30 dollarë. Do të ishte e këndshme t’ju njoftojmë se ekziston një aparat fotografik i tillë me çmim 775,000 dollarë. Kjo aparat fotografik Susse Freres DaguerreoType konsiderohet si kamera më e shtrenjtë në botë deri më tani. Kjo kamerë më e shtrenjtë e tipit Daguerreo është prodhuar në vitin 1839. Konsiderohet të jetë kamera më e vjetër e prodhuar komercialisht në botë. Ajo kishte një histori të gjatë në vetvete në botën e shotingut që rriti vlerën dhe çmimin e saj që u shit në një ankand në një parti private në 2007.

Set shahu: Charles Hollander

Price: $600,000

Shahu konsiderohet të jetë mbreti i lojërave dhe i lojës së mbretërve. Ajo luhet në një tabelë shahu me gjashtëdhjetë e katër figura mbi të. Kompleti i tij përbëhet nga 32 pjesë, përkatësisht mbretër, mbretëresha, peshkopë, gurë dhe pengje. Çmimi i tij fillon nga 5 dollarë. Do të ishte e vështirë të besohej se një gjë kaq e parëndësishme mund të jetë kaq e shtrenjtë. Seti më i shtrenjtë i shahut kushton 600 mijë dollarë.Faktike.com

Ky shah luksoz më i shtrenjtë është prodhuar nga Charles Hollander. Në përgatitjen e këtij kompleti janë përdorur 320 karat diamante të bardhë dhe të zi, po pretendohet se shumë shpejt do të prezantohet në treg edhe një set tjetër shahu diamanti, Jewel Royale, me çmim 9.80000 dollarë. Në fakt do të konsiderohet thjesht një koncept derisa të prezantohet në treg si grupi më i shtrenjtë i shahut.

Shpërndaje artikullin