40 Fakte interesante për Diamante

Diamantet janë një nga gurët më të bukur që ekzistojnë dhe femrat i duan absolutisht.

40 Fakte Interesante Per Diamante 1
40 Fakte Interesante Per Diamante 1

Diamantet janë miku më i mirë i një Femre.

Marilyn Monroe

Nuk mund të mohohet se diamantet janë një simbol tradicional i romancës dhe dashurisë. Por sa dini vërtet për Diamantet? Gjeni më shumë në këtë listë të fakteve të diamantit.

#1 Romakët dhe grekët e lashtë besonin se diamantet ishin lot të qarë nga perënditë.

#2 Diamantet janë miliarda vjet të vjetra.

#3 Diamantet mund të formohen gjithashtu nga qymyri në zonat e zhytjes dhe në ndikimet meteoroide.

#4 Diamantet janë bërë nga një element i vetëm. ato janë gati 100% karbon.

#5 Fjala diamant vjen nga fjala greke “Adamas”, që do të thotë i pathyeshëm.

#6 Diamantet janë substanca natyrale më e fortë.

#7 E vetmja gjë që mund të gërvisht një diamant është një diamant tjetër.

#8 Koh-I-Noor është diamanti më i madh i prerë i njohur në botë.

#9 Diamantet mblidheshin dhe tregtoheshin në Indi qysh në shekullin e katërt para Krishtit.

#10 Shumë kultura të lashta besonin se diamantet i jepnin atij që mbante forcë dhe guxim gjatë betejës.

top-10-gjerat-me-te-shtrenjta-ne-bote
Ore Dore nga Diamanti

#11 Gjatë mesjetës mendohej se diamantet kishin veti shëruese.

#12 India ishte burimi origjinal në botë i diamanteve në vitin 1400.

#13 Në vitet 1700, Brazili u bë burimi kryesor i Diamanteve në botë.

#14 Të gjithë diamantet e Tokës e kanë origjinën nga minierat në Rusi, Kanada, Botsvanë dhe Namibi.

#15 Diamanti më i madh i zbuluar ndonjëherë quhej diamanti Cullinan.

#16 Unaza më e shtrenjtë e diamantit është Unaza e Diamantit Blu, e shitur për 9.49 milionë dollarë në vitin 2013.

#17 Industria e diamanteve ndahet në dy kategori: diamante të cilësisë së çmuar dhe diamante të shkallës industriale. Të dy tregjet i vlerësojnë diamantet ndryshe.

#18 Shtetet e Bashkuara janë blerësi më i madh i diamanteve në botë.

#19 Përdorimi i parë i njohur i një diamanti si unazë fejese u bë në vitin 1477.

#20 Miniera e diamantit Argyle në Australi është prodhuesi më i madh i diamanteve për nga pesha në botë.Faktike.com

#21 Shkencëtarët kanë zbuluar një planet në vitin 2004 i cili është tërësisht i përbërë nga karboni dhe është një e treta e diamantit të pastër.

#22 Diamantet krijohen në një ylber ngjyrash, në varësi të mineraleve që janë të pranishme teksa formohet.

#23 Diamantet vlerësohen nga katër C-të, qartësia, ngjyra, karat dhe prerja dhe këto aspekte ndikojnë shumë në koston e shitjes me pakicë.

#24 Diamantet janë përfundimisht të arritshme për ne për shkak të aktivitetit vullkanik.

#25 Diamantet janë të renditura në tre kategori duke përfshirë cilësinë Boart, cilësinë e gurëve të çmuar dhe cilësinë e industrisë.

#26 Gjatë procesit të prerjes dhe lustrimit, një Diamant do të humbasë afërsisht gjysmën e peshës së tij.

#27 Prerja me dorë e një diamanti me madhësi karat mund të zgjasë një ditë të plotë, ose më shumë.

#28 Shtetet e Bashkuara kanë vetëm një minierë diamanti që funksionon.

#29 Amerikanët blejnë më shumë se dyzet për qind të diamanteve të cilësisë së bizhuterive të Tokës.

#30 Victoria Beckham ka rreth 13 unaza fejese me diamante.

#31 Diamantet minohen në 25 vende të botës, përveç Antarktidës dhe Evropës.

#32 Rusia prodhoi më së shumti diamante nga çdo vend në vitin 2014.

#33 Kompania më e madhe e bizhuterive në Hong Kong pagoi çmimin më të lartë ndonjëherë për një diamant të papërpunuar në vitin 2010.

#34 Diamanti është materiali më efektiv përçues i nxehtësisë.

#35 Rreth 80% e diamanteve në botë nuk janë të përshtatshme për bizhuteri.

#36 Mesatarisht 74,000 njerëz vizitojnë Parkun Shtetëror Crater of Diamonds çdo vit në Arkansas.

#37 Rreth 13 miliardë dollarë diamante të papërpunuara prodhohen në vit.

#38 Një karat diamant peshon 200 miligramë.

#39 Industria e diamanteve punëson afërsisht dhjetë milionë njerëz në mbarë botën.

#40 Zbulimet më të fundit të diamantit u bënë në Amerikën e Veriut.

ETIKETA: