10 Vendet më të Fuqishme në Botë

16 Min Lexim
10-vendet-me-te-fuqishme-ne-bote

Më poshtë janë 10 vendet e fuqishme në botë sipas US News & World Report. Kjo listë ndryshon në lidhje me pozicionin e përgjithshëm të kompanisë mediatike për vendet më të mira në botë.

#10 Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe përbëhen nga federata e 7 Emirateve, përkatësisht, Ajman, Abu Dhabi, Dubai, Ras al-Khaimah, Fujairah, Umm al-Quwain dhe Sharjah, të gjitha të qeverisura nga një monarki e veçantë. Si Dubai ashtu edhe Abu Dhabi janë vende të njohura. Dubai është destinacioni më popullor për turistët dhe më tërheqës për të huajt pasi është i hapur dhe më liberal në krahasim me vendet e tjera arabe.

Emiratet e Bashkuara Arabe janë ndër vendet më të pasura në botë, ku gazi natyror dhe rezervat e bollshme të naftës janë faktori i saj masiv kontribuues. Është ndër degët e Kombeve të Bashkuara dhe një nga anëtarët themelues të GCC ose Këshillit të Bashkëpunimit të Gjirit. Ky vend ka një aleancë të fortë ndërkombëtare si dhe ka ndikim të fuqishëm ekonomik.

Megjithatë, Emiratet e Bashkuara Arabe nuk kanë një ushtri të fuqishme dhe masive, megjithëse Forcat e saj të Armatosura janë përmirësuar vitet e fundit. Forcat e Armatosura të Emirateve të Bashkuara Arabe janë të pajisura me sistemet më të fundit të armëve të blera nga vende të ndryshme të fuqishme.

Shpërndaje artikullin