TOP 10 Sekretet më të mëdha në Botë të të gjitha kohërave!

Sa më shumë që përpiqesh të mbulosh diçka, aq më shumë vëmendje merr ajo

Top 10 Sekretet Me Te Medha Ne Bote Te Te Gjitha Koherave 1 1
Top 10 Sekretet Me Te Medha Ne Bote Te Te Gjitha Koherave 1 1

Shumica prej nesh ka të ngjarë të marrë disa sekrete në varr sepse zbulimi i tyre mund të jetë fatal. Për shembull nëse Coca Cola u tregonte të gjithëve në lidhje me përbërësin e saj të fshehtë, nuk do të ishte një pije freskues nr 1 në botë. Por sekretet bëhen mistere pas një periudhe të caktuar kohe dhe ne nuk mund të mos mendojmë për to. Kështu që këtu po ju sjellim 10 sekretet më të mëdha botërore të të gjitha kohërave.

Sekretet Bërthamore të Sh.B.A-ve

Ndoshta, ky është veçanërisht informacioni më i mbrojtur në botë. Objektet bërthamore në vetvete janë një sekret dhe vetëm njerëz të veçantë e dinë se ku ndodhen ato. Kodet e lëshimit bërthamor janë informacioni më i fshehtë i qeverisë amerikane, i tillë që vetëm zyrtarët e lartë në departamentin e mbrojtjes të SHBA-së kanë qasje në këto kode. Sasia e armëve bërthamore dhe lloji i armës bërthamore që zotëron SHBA-ja mbetet e paditur për publikun. Publiku nuk do të njohë kurrë informacionin bërthamor.

Si një super fuqi, është qartë e kuptueshme pse qeveria e Sh.B.A-së i mban të fshehta informacionet. Kushdo që mund të përdorë informacionin me mjete të paligjshme sigurisht që do ta vërë në rrezik jetën e tij. Informacioni ruhet shumë për qëllime të sigurisë kundër çdo vendi rival bërthamor. Kjo paraqet një shqetësim të madh se çfarë do të ndodhte nëse do të shfaqej një luftë bërthamore. Zoti na ruajt!

Vendndodhja e depozitave të naftës në SHBA

Vendndodhja e minierave të sakta për naftën mbetet një sekret i lartë qeveritar në SH.B.A. Por si e mban qeveria atë sekret? Thashethemet thonë se sapo të gjenden depozitat e naftës në tokën tuaj dhe ju ta raportoni atë, qeveria atëherë do të blejë tokën dhe ju duhet të betoheni për ta mbajtur vendin të fshehtë. Arsyeja pse vendndodhjet mbahen sekrete është të parandalojë që njerëzit e pasur të blejnë tokat për të ndërtuar puset e tyre dhe për të bërë copa të mëdha parash nga nafta. Kështu, informacioni në lidhje me vendndodhjen e depozitave të naftës mbahet shumë sekret nga qeveria e Sh.B.A-së.

Sekretet Mjekësore të Sh.B.A.

Në lidhje me ligjet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, informacioni mjekësor i çdo pacienti supozohet të mbahet sekret. Ky duket të jetë një rast i qartë i privatësisë, apo jo? Shumë thonë se disa mjekë do të rrezikonin edhe jetën e tyre për të mbajtur të fshehtë raportin mjekësor të një pacienti. Qeveria e formuloi këtë ligj në mënyrë që të parandalojë çdo lloj poshtërimi që mund të prekë pacientët. Betimi që oficeri mjekësor bën për të mbajtur sekret informacionin mjekësor të pacientëve njihet si Betimi i Hipokratit. Informacioni mjekësor i pacientëve duhet të mbetet i klasifikuar, përveç nëse përfshihet siguria e pacientit ose siguria e të tjerëve. Si të tilla, dosjet mjekësore janë të aksesuara vetëm nga personeli i autorizuar dhe një do të kërkonte aprovim ligjor ose mjekësor për t’i përdorur ato. Kështu, sekretet mjekësore të SHBA-ve janë ndër sekretet më të mëdha në botë.

Palosja e Pecetës së Hapsburgut

top-10-sekretet-me-te-medha-ne-bote-te-te-gjitha-koherave

Nga të gjitha sekretet më të mëdha në botë, do të besoni se palosja e Pecetës Hapsburg është një sekret i lartë qeveritar në Austri? Epo, sado qesharake të duket, kjo është e vërtetë. Në Austri, palosja e pecetës Hapsburg është një akt mbretëror që përfshin udhëzime sekrete se si të palosësh pecetën.

Palosja e veçantë u përdor në tryezat mbretërore në mbretërinë e Austro-Hungarisë. Fakti më interesant është se shumë janë përpjekur ta palosin por nuk kanë arritur. Në të vërtetë, nuk ka udhëzime të shkruara askund në botë se si ta palosni atë. Procesi i palosjes së pecetës Habsburg përfshin procedura që njihen vetëm nga zyrtarë të afërt dhe të besuar të shtetit. Këta njerëz betohen dhe bëjnë një betim se modeli do të mbetet sekret shtetëror me çdo kusht. Po pse ta mbajmë sekret këtë? Thashethemet thonë se është një kulturë mbretërore që ka për qëllim të mbetet një sekret përgjithmonë.

LEXO GJITHASHTU: 15 Fakte interesante për Trupin e Njeriut

Receta e KFC

Keni menduar ndonjëherë se çfarë recete përdor KFC gjatë përgatitjes së vakteve të saj? Epo, ndalo të pyesësh, sepse kurrë nuk do ta dish. Receta është një sekret kryesor botëror që kompania ka arritur ta mbajë të pazbuluar që kur u krijua.

Receta e fshehtë u bë nga Herland Sanders në 1930 në Kentucky. Pjata e tij e famshme e pulës të cilën ai ua shiste banorëve në North Cabin, ishte aq e shijshme, saqë të gjithë flisnin për të. Me këtë sukses, biznesi i Z. Sanders u rrit aq shpejt sa iu desh të formonte një zinxhir restorantesh në të gjithë botën. Sot, KFC është ndër restorantet më të mëdha në botë. Ndoshta, kjo mund t’i atribuohet recetës së saj sekrete që ka mbetur një mister për publikun. Receta mbahet fshehurazi në selinë e kompanisë dhe ruhet shumë.

Zona 51

Nuk ka asnjë listë të sekreteve ose gjërave të çuditshme që mund të mos përmenden për Zonën 51. Thellë në shkretëtirën e Nevadës, qëndron Zona 51 – Sekreti i CIA-s, një bazë gjigande e shkretëtirës që mbetet e papranuar dhe e mohuar nga qeveria amerikane për gati 60 vjet, deri në gusht 2013, kur CIA më në fund pranoi se ky vend është i vërtetë. Është një strukturë ushtarake e forcave ajrore amerikane e cila ruhet shumë nga publiku. Në të vërtetë, përveç njerëzve brenda, askush nuk e di se çfarë ndodh pas këtij perimetri.

Mbi Zonën 51 është një nga hapësira ajrore më e kufizuar në planet. Por pse qeveria amerikane po përpiqet kaq shumë për të mbajtur njerëzit jashtë saj? Më në fund, e vërteta ishte shfaqur në dokumentet e deklasifikuara të botuara në Gusht 2013. Sipas raportit të CIA-s, Zona 51 u krijua në vitin 1955 për një qëllim të vetëm, për të provuar një projekt avion tepër sekret, me emrin e koduar code ’Aquatone”. Avioni do të spiunonte Bashkimin Sovjetik kur Rusia mburrej me fuqinë e saj bërthamore.

Adolf Hitleri

Historia tregon se më 30 Prill të vitit 1945, Adolf Hitler vrau veten në bunkerin e tij nëntokësor. A është vërtet e vërtetë kjo? Apo sovjetikët e gënjyen botën? Dëshmitë nga dokumentet e reja të deklasifikuara të FBI tregojnë se qeveria kishte informacione se Hitleri ishte gjallë pas Luftës së Dytë Botërore. Ai gjoja se jetonte në malet e Andeve.

A mund ta kishte mashtruar Hitleri vetë vdekjen e tij? Publikimi i dokumenteve të FBI-së tregon qartë se vetëvrasja e Hitlerit ishte falsifikuar në mënyrë perfekte. Kjo është mjaft e mundshme sepse ai ishte njeriu më i urryer në botë në atë kohë, kështu që iu desh të gjente një mënyrë për t’i shpëtuar Gjermanisë së goditur nga lufta, për mbijetesën e tij. Ajo që është më tronditëse është se FBI i dinte të gjitha këto por u mbajt sekret.

HIV / AIDS

Që nga vitet 1980, ka pasur shumë debate në lidhje me origjinën e HIV-it dhe shumë teori janë formuluar. Shumë njerëz sugjerojnë që HIV / Aids ka origjinën nga Afrika, por, a është e vërtetë? Disa besojnë se sëmundja vdekjeprurëse është prodhuar në një laborator nga shkencëtarët. Që virusi HIV është bërë nga njeriu! Sikur të mos mjaftonte kjo, teoricienët e konspiracionit gjithashtu besojnë se është gjetur shërimi për HIV / AIDS. Por a nuk është ndarë në botë? Pse kanë frikë? Apo po e përdorin si armë sëmundjen HIV / AIDS? Është vetëm çështje kohe para se shërimi i fshehtë t’i zbulohet botës.

Formula e Coca Cola

top-10-sekretet-me-te-medha-ne-bote-te-te-gjitha-koherave

A e dini se formulat për të bërë coca cola janë një nga sekretet më të mbrojtura në botë? Pra, është kaq sekrete saqë kompania u desh të anulonte veprimtarinë e saj në Indi sepse do të ishte detyruar t’i siguronte qeverisë formulën e tyre të përbërësve. Kompania gjithashtu bllokoi një rast divorci kur një grua me një nga trashëgimtarët kërkoi formulën origjinale të gjyshit të tij për koka kola. Kompania u sigurua që shënimet të mos i dorëzoheshin asaj sepse formula që përfundimisht do t’i zbulohej botës. Në fakt, vetëm pak punonjës i dinë përbërësit për të bërë koka kola. Vetëm dy punonjës në të njëjtën kohë lejohen të dinë formulat sekrete. Këta pak punonjës duhet të betohen se do të mbrojnë informacionin dhe do ta mbajnë atë sekret me të gjitha mjetet e nevojshme.

Jeta e përtejme: Parajsa dhe Ferri

Ky është një sekret që gjithë njerëzimi duhet ta dijë, se ka jetë pas vdekjes. Parajsa dhe ferri janë të vërteta, dhe kur të vdesim, të gjithë shkojmë te secili prej tyre. Kjo nuk bazohet në ndonjë fe apo kulturë, por është një fakt i thjeshtë. Por patjetër, askush nuk dëshiron të shkojë në ferr ose të kalojë përjetësinë e tij në flakë, të gjithë duan të shkojnë në parajsë! Cili është sekreti i madh këtu? si mund të shkojmë në parajsë. Jeta e përtejme është e vërtetë, shumë kanë vdekur, kanë shkuar në ferr dhe janë kthyer përsëri në jetë për të treguar historinë e tmerrshme për ferrin dhe shumë kanë pasur takime shpirtërore të parajsës.Faktike.com