Top 10 Armët më të përhapura në Botë

12 Min Lexim
Top 10 Armët më të përhapura në Botë

Smith & Wesson Model 10

Smith & Wesson Model 10 është një revolver popullor me kornizë K. Gjatë viteve, rreth 6,000,000 të tilla janë prodhuar, duke e bërë atë pistoletën më të njohur të shekullit të njëzetë. Midis viteve 1900 dhe 1960, revolveri përdorej zakonisht nga agjencitë e policisë amerikane. Ai iu dha trupave amerikane gjatë të dy Luftërave Botërore, me një Model Victory të ndërtuar midis fillimit të viteve 1942 dhe 1944. Vendet aleate si Mbretëria e Bashkuar, Australia, Zelanda e Re dhe Kanadaja morën rreth një milion revolerë. Modeli 10 u rrit për të dominuar tregun e pistoletave të policisë pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore. Model 10 dhe revolverët e tjerë Smith & Wesson ishin pistoletat më të njohura të policisë në Shtetet e Bashkuara dhe në mbarë botën, me forcat policore në Mbretërinë e Bashkuar, Irlandë, Austri, Burma, Kanada dhe shumë vende të tjera që i përdorin ato.

Shpërndaje artikullin