10 Filmat më frymëzues të të gjitha kohërave

Të gjithë kërkojnë dhe gjejnë frymëzim në mënyra të ndryshme.

Nga Nella
5 Min

Disa njerëz u drejtohen romaneve të vetëndihmës, të tjerët mund të kthehen në fe. Disa mund të krijojnë listën e tyre të preferuar për muzikë motivuese dhe të bllokojnë disa melodi. Jeni kthyer ndonjëherë në një natë filmi të mirë dhe të modës së vjetër për t’u përpjekur të frymëzoni veten?

Jeta është si një kuti me çokollata, nuk e dini kurrë se çfarë do të merrni.

Forrest Gump

Qoftë nëse jeni duke parë një film sportiv që feston fituesin e paditur kundër të gjitha gjasave ose një film biografik të pabesueshëm, disa filma mund t’ju lartësojnë dhe ju frymëzojnë të jeni më shumë dhe të bëni më shumë në jetë. Nëse po kërkoni të ndiheni paksa të ndezur dhe jashtë vetëkënaqësisë suaj aktuale, këta filma me siguri do ta bëjnë këtë. Nga rruga, kjo është në mënyrë të rastësishme.

Forrest Gump (1994)

Një nga thëniet më të njohura në universin kinematografik është “Vrapo, Forrest! Vraponi!”
Ky film prek harkun e një personazhi që lufton me shtesa dhe faza të ndryshme gjatë gjithë jetës së saj, por del nga ana tjetër si një nënë e fortë. Duke parë këtë mund të frymëzojë disa që të marrin ndihmën që u nevojitet, të tilla si shërbimet për rehabilitimin e drogës Richmond.

Rocky (1976)

Bëhuni gati të ndiheni të mbushur me energji dhe gati për të ngjitur disa shkallë, për të marrë një smoothie të bërë me vezë të papërpunuar dhe për të hequr çdo sfidë tjetër që ju del përpara. Rocky tregon se arritja e një qëllimi varet nga vullneti.

Call Me by Your Name (2017)

E harlisur dhe luksoze, kjo histori dashurie e vendosur në fshatin italian me siguri do t’ju detyrojë të kërkoni një përvojë po aq të kënaqshme emocionalisht. Sidoqoftë, mos e rrahni veten për këtë nëse jeta reale nuk përputhet plotësisht me filmin.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Duke treguar historinë e Charlie-t të ngathët dhe të turpshëm ndërsa ai lundron gabimet dhe miqësitë në shkollën e mesme, Përparësitë e të qenurit një lule muri ilustron një përrallë tronditëse rreth përballjes me traumën tuaj të së kaluarës.

Hidden Figures (2016)

Nëse nuk e keni parë tashmë, kjo histori e vërtetë e tre shkencëtareve femra të zeza të NASA-s nuk mund të humbasë. Pamjet mahnitëse, të kombinuara me mesazhin përkatës të përfshirjes, do t’ju shtyjnë të arrini edhe ëndrrat tuaja.Faktike.com

Dead Poets Society (1989)

Robin William vjedh ditën duke luajtur në këtë film klasik që do t’ju bëjë gati për të kapur ditën (edhe pse mund ta gjeni veten duke humbur mesazhet AIM deri në fund të tij).

Inside Out (2015)

Ky film i lezetshëm dhe me ngjyra të bukura nga Pixar është një ilustrim magjepsës i emocioneve si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit. Ky film ndihmon për të normalizuar që të gjithë mund të luftojnë me emocionet e tyre, pavarësisht se ku janë në jetë.

Love, Simon (2018)

A jeni duke luftuar për të parë një anë tjetër të vetes? Love Simon është një mundësi e shkëlqyer për të zhytur veten. Ju do të shihni përvojat e mira, të këqija dhe madje të shëmtuara me të cilat përballet komuniteti LGBTQ+, ndërkohë që zbuloni njëkohësisht fuqinë e vërtetë që vjen me dashurinë e pakushtëzuar.

Spirited Away (2001)

Monotonia që është jeta e të rriturve mund t’ju lodhë shpejt. Filmi klasik japonez, Spirited Away, mund t’ju rikthejë dhe të rimarrë ndjenjat e imagjinatës, trilleve dhe madje terrorit me të cilin fëmijët mund të përballen kur janë në një botë konfuze.

Me një komplot të pazakontë dhe pamje të pabesueshme të mrekullueshme, kjo është padyshim një orë e vlefshme për këdo që kërkon të frymëzohet.

Wonder Woman (2017)

Nga dekada e kinemasë superheroike Marvel/DC, Wonder Woman spikat mes të tjerave. Ky film jo vetëm që shërben si një model fuqizimi për fëmijët e vegjël, por është po aq fuqizues edhe për të rriturit që mund të shikojnë një model kaq pozitiv dhe me ndikim.Faktike.com

Shpërndaje artikullin