Kafshët më të Shpejta në Botë – Top 10

Është natyra njerëzore të pëlqejë gjërat më të shpejta. Ne i duam makinat e shpejta, kompjuterët e shpejtë dhe internetin më të shpejtë. Ashtu si gjërat e tjera, ne i duam kafshët më të shpejta.

5 Min

Ju mund të keni pyetur herë pas here se çfarë do të thotë shpejtësi e madhe në botën e kafshëve? Kryesisht, ai ndihmon procesin e gjuetisë së tyre, por jo gjithmonë duhet të jetë kështu. Kur Zoti i krijoi këto kafshë. Ai u dha atyre shpejtësi të ndryshme për arsye të ndryshme me disa kafshë në të njëjtën klasë që ishin më të shpejta se të tjerat. Në këtë artikull do të diskutojmë për kafshët më të shpejta në botë. Në mbretërinë Animalia, Skifteri Peregrine deklarohet si kafshët më të shpejta në planet, por ky artikull bazohet në kafshët që i përkasin klasës Mammalia, me Gepardin që është kafsha më e shpejtë me shpejtësi 112-120 kilometra në orë.

Gomari i Egër

Këto kafshë janë pak më të mëdhenj se gomarët në rreth 290 kilogramë dhe 2.1 metra (gjatësia kokë-trup), dhe janë pak më të ngjashëm me kalin. Ata janë këmbëshkurtër në krahasim me kuajt dhe ngjyrosja e tyre ndryshon në varësi të stinës. Mund të përshkojë deri në 70 kilometra në një orë.

Kali

ky-eshte-kali-me-i-bukur-ne-bote
Kali më i bukur në botë

Sipas Rekordeve Botërore Guinness, shpejtësia më e lartë për një kali gare, 70.76 km/h, u arrit nga kali “Winning Brew” në një garë të vitit 2008 në Grantville të Pensilvanisë. Do të mahniteni kur shihni kalin në numrin 9 në këtë listë të kafshëve më të shpejta. Mos u habisni sepse ka kafshë më të shpejta në botë sesa kali.

Kanguri

Kangurët janë të vetmet kafshë të mëdha që përdorin kërcimin si mjet lëvizjeje. Shpejtësia e rehatshme e kërcimit për Kangurin e Kuq është rreth 71 km/h. Jam i sigurt që nuk keni dëgjuar më parë për Kangurin në listën e kafshëve më të shpejta, por është.

Qen i Egër Afrikan

Qeni i Egër Afrikan është një gjitar mishngrënës që gjendet vetëm në Afrikë, veçanërisht në savana dhe zona të tjera të pyllëzuara. Quhet gjithashtu qeni i gjuetisë së pikturuar, qeni i gjuetisë afrikane, qeni i gjuetisë së Kepit, qeni i ndotur. Ky qen mund të përshkojë 71 kilometra në një orë. Ju gjithashtu dëshironi të shihni 10 racat më të rrezikshme të qenve në botë.

Lepuri i Kaftë

Mos e nënvlerësoni ‘Lepurin e kaftë’ sepse janë jashtëzakonisht të shpejtë. Gjithashtu ata mund të vrapojnë dy herë më shpejt se një sprinter olimpik. Këto kafshë që lëvizin shumë shpejt, veçanërisht Lepuri i Kaftë Evropian. Ai mund të arrijë një shpejtësi maksimale prej 72 km/h.

Antilopa

Zakonisht të njohur për kërcimin e tyre, kjo kafshë me brirë të mëdhenj është shumë e shpejtë. Shpejtësia e tij e vrapimit është rreth 80 kilometra në orë.

Antilopa Afrikane

Wildebeest janë të njohur për migrimin e tyre vjetor në kullota të reja. Shumë dokumentarë të kafshëve të egra kanë paraqitur këtë ngjarje, në të cilën një numër i madh i kafshëve të egra mund të shihen duke kaluar lumenjtë. Kjo kafshë e madhe nga xhunglat e Tanzanisë është gjithashtu shumë e shpejtë në vrapim. Ka një shpejtësi maksimale të dukshme vrapimi prej rreth 80.5 km/h.

Antilocapra

Antilocapra mund të vrapojë jashtëzakonisht shpejt, duke u ndërtuar për evazionin maksimal të grabitqarëve përmes vrapimit dhe përgjithësisht pranohet të jetë gjitari më i shpejtë tokësor në Botën e Re. Kjo kafshë me bri të bukur mund të përshkojë deri në 88.5 kilometra në orë.

Gazela

Gazela është një antilopë kafe dhe e bardhë me madhësi mesatare të Afrikës Jugperëndimore. Kjo kafshë e bukur me brirë të bukur është jashtëzakonisht e shpejtë dhe mund të arrijë shpejtësinë 100 km/h. Gjithashtu, mund të kërcejë 4 metra në ajër dhe të kërcejë në një distancë horizontale deri në 15 m.

Gepardi

kafshet-me-te-shpejta-ne-bote-top-10
Gepardi

Nga të gjitha kafshët më të shpejta në botë, ndoshta më e popullarizuara është Gepardi i njohur më shumë si Cheetah. Duke vrapuar me një shpejtësi prej 115 km/h, Gepardët janë kafshët më të shpejta në tokë.Faktike.com

ETIKETA: , , ,
Shpërndaje artikullin