18 Fakte interesante për kafshët të cilat nuk i keni ditur

3 Min Lexim

Ne të gjithë e kemi ditur se bota e kafshëve është shumë interesante, dhe më interesante e bënë fakti se shumë nga këto kafshë kanë veti të veçanta për të cilat ndoshta kurr më parë nuk keni dëgjuar. Le ti zbulojmë së bashku në vazhdim.

 1. Milingonat kurrë nuk flejnë. Gjithashtu ato nuk kanë mushkëri. Milingonat punëtore mund të jetojnë deri në shtatë vite ndërsa mbretëresha milingonë mund të jetoj deri në pesëmbëdhjet vite.
 2. Kuajt dhe Lopët mund të flejnë në këmbë.
 3. Nëse e ngre bishtin e kingurit nga toka ai nuk mund të kërcej, bishtin e përdorin për balancim.
 4. Lakuriqi i natës është i vetmi gjitar i cili mund të fluturojë. Eshtërat e lakuriqit të natës janë shumë të holla prandaj nuk mund të ecë.
 5. Lakuriqët kur dalin nga shpella gjithmonë kthehen majtas.
 6. Marimanga Tarantula mund të jetoj deri në dy vite pa konsumuar ushqim.
 7. Gjarpërinjët edhe kur i kan sytë mbyllur mund të shohin përtej qepallave të tyre.
 8. Mesatarish mizat e shtëpisë mund të jetojnë dy deri ne tri javë.
 9. Mushkonjat Meshkuj nuk kafshojë. Janë femrat mushkonja ato të cilat na thithin gjakun gjatë kafshimit të tyre :@
 10. Për çdo njeri në botë janë një milion milingona.
 11. Për çdo person në botë janë afërsisht 200 milion insekte të ndryshme.
 12. Edhe në qoftë se hudhim një pikë të vogël alkooli në trupin e akrepit do ta bëjë atë të çmendet dhe do ta dëmtoj deri në vdekje.
 13. Aligatorët dhe peshkaqenët mund të jetojnë deri në 100 vite.
 14. Minjët shumohen aq shpejtë sa që vetëm nga 2 minjë për 18 muaj mund të lindin mbi 1 milion minjë.
 15. Një bletë duhet ti vizitoj 4.000 lule në mënyrë që të bëhet një lugë gjelle me mjaltë.
 16. Një bletë mjalti ka 2 stomakë, një për ushqim dhe një për mjaltë.
 17. Bleta mund të shoh ngjyrën e gjelbërt, kaltërt dhe ultravioletë, por ngjyra e kuqe i duket sikur ngjyrë e zezë.
 18. Peshkaqeni i madh i bardh mund të vazhdoj të jetoj deri në 3 muaj pa konsumuar ushqim.Faktike.com

ETIKETA:
Shpërndaje artikullin