10 Gjërat që duhet të dini për puthjet

Të gjithëve u pëlqen puthja në pjesën më të madhe, por ne nuk dimë aq shumë për aktin e puthjes.

4 Min

E vetmja gjë që dimë është se duket sikur diçka që na pëlqen ta bëjmë kur e shohim dikë tërheqës ose nëse po ndiejmë një dashuri shumë serioze për të.

Ka një numër gjërash që duhet të dini në lidhje me këtë praktikë mjaft të lashtë dhe gjithçka që qëndron pas puthjes me dikë që na pëlqen.

A keni menduar ndonjëherë nëse puthja franceze konsiderohej gjithmonë gjëja më interesante për të bërë? A keni menduar ndonjëherë se ndoshta e dashura juaj mund të dojë të puthet pak më shumë se ju? Këto përgjigje do t’i merrni këtu ndërsa shikoni listën e 10 gjërave që duhet të dini në lidhje me puthjet.

Gratë pëlqejnë puthjet më shumë sesa burrat

Ndërsa disa mund të pretendojnë se knaqësia është e njëanshme, ka pasur një numër studimesh që tregojnë se gratë kënaqen duke u puthur më shumë sesa homologët e tyre meshkuj.

Puthja më e gjatë në rekordin e fundit

Ekkachai Tiranat dhe Laksana Tiranat nga Tajlanda u puthën për më shumë se 58 orë dhe për problemet e tyre ata morën një çmim parash, dy unaza diamanti dhe një vend në Librin e Rekordeve Botërore Guinness.

Ligjet Kundër Puthjeve

Në pjesë të caktuara të Shteteve të Bashkuara ka akoma ligje kundër llojeve të caktuara të puthjeve.

Një shembull është në vendin Cedar Rapids Iowa, i cili nuk lejon një grua të puth burrin e saj të Dielën.

Qytetit Seattle vërtet i pëlqen puthja

Një studim tregoi se njerëzit që jetojnë në Seattlle të shteteve të bashkuara të Amerikës puthen mesatarisht me 5.5 herë në ditë. Kjo është më e mira në vend.

LEXO GJITHASHTU: 10 Tradita të Shën Valentinit nga e gjithë Bota

Puthja është e ndyrë

Kur njerëzit puthen ata janë duke tregtuar diku nga 10 milion dhe 1 miliard baktere. Herën tjetër kur të futeni për një puthje sigurohuni që keni pastruar dhëmbët së fundmi.Faktike.com

Puthja mund të jetë e frikshme

Për shkak se ekziston një frikë e pothuajse gjithçkaje ka pak puthje. Kjo frikë quhet Flemaphobia dhe është e rrënjosur në frikën e mikrobeve që kalohen kur puthen.

“Puthjet e prapanicës” – është një fyerje e vjetër

Hera e parë që dikush i tha një personi tjetër “puthe bythen time” ishte viti 1702. Ishte një mënyrë tjetër për t’i thënë dikujt të shkonte në ferr.

Majmunët puthen gjithashtu

Njerëzit nuk janë kafshët e vetme që puthen. Majmunët janë parë duke shfaqur sjellje “si puthja”. Mjaft interesante, ata kanë tendencë ta bëjnë këtë pas një beteje. Me fjalë të tjera majmunëve u pëlqen të puthen dhe të grimohen.

Puthjet e ngulitura

Një studim pyeti 500 njerëz për piketat e tyre të preferuara dhe puthja e tyre e parë ishte ndër ato që u kujtuan.

Puthja “franceze” dikur ishte një fyerje

Kthehemi në vitet 1920 kjo formë e puthjes që ne e quajmë Puthje Franceze konsiderohej si negative, sepse ishte një dremitje për një kulturë Franceze që Amerikanët mendonin se ishte tejet e seksualizuar transmeton Faktike.com

Shpërndaje artikullin