10 Ushtrimet më tërheqëse të Trurit për të rritur Kujtesën Tuaj

Shumë njerëz i japin përparësi ushtrimeve të trurit për të rritur kujtesën, vëmendjen ose funksionalitetin e përditshëm, veçanërisht kur rriten.

10 Ushtrimet Me Terheqese Te Trurit Per Te Rritur Kujtesen Tuaj 1
10 Ushtrimet Me Terheqese Te Trurit Per Te Rritur Kujtesen Tuaj 1

Truri është një mjet që ndryshket pa ushtrime të vazhdueshme, megjithëse të moderuara.

George Sand

Ka mënyra të ndryshme për të ruajtur shëndetin e trurit në çdo moshë. Aktivitete specifike mendore mund të ndihmojnë në përmirësimin e kujtesës, vëmendjes dhe fokusit tuaj, duke i bërë detyrat e rregullta më të lehta dhe më të shpejta për t’u kryer dhe duke e mbajtur trurin tuaj të freskët me kalimin e moshës.


Le të eksplorojmë 10 ushtrime të bazuara në prova që ofrojnë përparësitë më të mira për rritjen e trurit.

Vallëzoni sipas Dëshirës Suaj

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, mësimi i teknikave të reja të kërcimit mund të përmirësojë shpejtësinë e përpunimit dhe kujtesën e trurit tuaj. Në thelb, nëse bëni një lëvizje në pistën e vallëzimit, truri juaj do t’ju falënderojë.

Vizualizoni më shumë

Vizualizimi është procesi i krijimit të një imazhi mendor për të përfaqësuar informacionin. Imazhi mendor mund të jetë në formën e një fotografie ose të një skenari të animuar. Sipas një rishikimi të vitit 2018, vizualizimi i ndihmon njerëzit të organizojnë informacionin dhe të bëjnë gjykime të përshtatshme.

Njerëzit mund të përdorin vizualizimin në jetën e tyre të përditshme. Për shembull, përpara se të shkojnë në blerje ushqimore, njerëzit mund të imagjinojnë se si do të udhëtojnë për në dhe nga dyqani, si dhe çfarë do të blinin një herë atje. Ideja është që të vizualizohen skenat sa më qartë dhe saktë që të jetë e mundur.

Luaj pak Muzikë

Nëse doni një metodë të drejtpërdrejtë për të rritur fuqinë e trurit tuaj imagjinativ, ndezja e disa melodive mund të jetë qelësi. Dëgjimi i muzikës optimiste lejon prodhimin e zgjidhjeve më krijuese. Si rezultat, dëgjimi i muzikës gazmore mund t’ju ndihmojë të përmirësoni funksionin e trurit dhe të menduarit krijues.

Rritni fjalorin Tuaj

Një fjalor i madh mund t’ju bëjë të dukeni inteligjentë, por a e dini se mund ta shndërroni një mësim të shkurtër fjalori në një lojë truri? Zgjerimi i fjalorit të dikujt është një metodë e shkëlqyer për të rritur njohuritë e dikujt duke ushtruar gjithashtu trurin. Një teknikë e lehtë për të përmirësuar fjalorin tuaj është të shikoni një shfaqje televizive ose të lexoni një libër dhe të mbani shënim çdo term të pazakontë. Më pas, një person mund të përdorë një fjalor për të kërkuar përkufizimin e termit dhe për të gjetur mënyra për ta përdorur atë në një fjali.

Luaj me një Puzzle

Sipas një studimi, enigmat me bashkim të pjesëve të figurave përdorin shumë funksione njohëse dhe janë një faktor që mbron plakjen mendore vizuale. Me fjalë të tjera, kur montoni një puzzle, duhet të studioni secilën pjesë dhe të përcaktoni se si përshtatet në pamjen më të madhe. Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të sfiduar dhe trajnuar intelektin tuaj.

Meditoni

Meditimi në baza ditore mund të ndihmojë në uljen e tensionit, relaksimin e trupit, ngadalësimin e frymëmarrjes dhe zvogëlimin e shqetësimit. Mund t’ju ndihmojë gjithashtu të përmirësoni kujtesën tuaj dhe të rrisë aftësinë e trurit tuaj për të përpunuar informacionin. Çdo ditë, përpiquni të gjeni një zonë të qetë, mbyllni sytë dhe meditoni për të paktën pesë minuta.Faktike.com

Përdorni të gjitha shqisat Tuaja

Provoni të praktikoni detyra që përfshijnë të pesë shqisat tuaja në të njëjtën kohë për të ushtruar si shqisat dhe trurin tuaj. Mund të provoni të shkoni në tregun e një fermeri, të piqni biskota ose të provoni një restorant të ri duke u fokusuar në dëgjimin, nuhatjen, shikimin, prekjen dhe shijimin menjëherë.

Shoqërohuni

Të shijosh shoqërinë e miqve mund të jetë një aktivitet intelektualisht stimulues i kohës së lirë që mund të ndihmojë në ruajtjen e funksionit njohës. Sipas një studimi të vitit 2019, ata që kanë ndërveprim më të rregullt social kanë më pak gjasa të vuajnë nga rënia kognitive dhe demenca.


Angazhimi në sporte sociale, biseda dhe lojëra janë disa aktivitete sociale që mund të ndihmojnë në stimulimin e trurit.

Mësojini dikujt tjetër një aftësi të re

Mësimi i një aftësie një personi tjetër është një nga metodat më të mira për të zgjeruar njohuritë tuaja.
Pasi të keni mësuar një aftësi të re, duhet ta vini në praktikë. T’ia mësosh atë dikujt tjetër kërkon që të shpjegoni konceptin dhe të korrigjoni çdo gabim që mund të bëni.

Provoni një rrugë tjetër

Kur bëhet fjalë për detyrat tuaja të përditshme, jini të hapur për të eksperimentuar me metoda të reja për të kryer të njëjtat detyra. Zgjidhni një rrugë tjetër për të punuar një herë në javë, ose provoni një formë të re udhëtimi, të tillë si biçikleta, ose në vend që të vozitni, mund të provoni të përdorni transportin publik.

Ky ndryshim i vogël mund t’i sjellë dobi trurit tuaj dhe mund të habiteni se sa e thjeshtë është të ndryshoni mentalitetin tuaj.Faktike.com

Investimi në mirëqenien e trurit tuaj, pavarësisht nga mosha juaj, është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të përmirësuar gatishmërinë, përqendrimin, kujtesën dhe fokusin tuaj mendor. Duke shtuar ushtrime të trurit në jetën tuaj të përditshme, ju do të përmirësoni aftësitë tuaja mendore, do ta bëni mendjen tuaj të funksionojë dhe potencialisht do të mësoni diçka të re dhe magjepsëse gjatë rrugës.

ETIKETA: