10 Problemet kryesore që çdo çift duhet t’i shmangë

Nga Nella
5 Min

Pak marrëdhënie shkojnë së bashku në neutral dhe janë ato konflikte interesi ose shkëmbime të rastit të zjarrta që në fakt mund të shtojnë shkëndija. ‘Problemet’ janë një fakt i jetës. Por ka disa çështje që nuk do të shtojnë shkëndija; ka shumë të ngjarë që të prishin marrëdhënien tuaj plotësisht. Këtu janë 10 më të mirat që duhen shmangur.

ABUZIMI

Faktori numër një që do të shkatërrojë dashurinë që një çift ka për njëri-tjetrin është kur ka abuzim, qoftë ai fizik, emocional apo seksual. Kjo mund të jetë shumë e vështirë për t’u zbuluar, sepse personi i abuzuar shpesh turpërohet aq shumë sa ata preferojnë të bëjnë sikur nuk po ndodh asgjë e keqe.

BESIMI

31-arsyje-pse-nuk-humbni-peshe-edhe-pse-jeni-duke-mbajtur-diete

Sapo të jetë thyer besimi në një marrëdhënie, do të jetë shumë e vështirë të bashkosh copat. Shumë faktorë mund të kontribuojnë në mungesën e besimit: xhelozia, vetëvlerësimi i ulët, posesiviteti, shqetësimi për një ish-partner që është akoma në skenë. Fuqia e çdo marrëdhënie mund të përcaktohet nga mënyra se si ata mund t’i kapërcejnë këto çështje.

FAMILJA

Është e natyrshme që të ketë fërkime në familje, ose midis një partneri dhe vjehrrave të tyre. Për hir të marrëdhënies tuaj, ia vlen të vendosni një fytyrë të guximshme sesa të lejoni që armiqësia të ziejë. Nëse familja është e rëndësishme për gjysmën tuaj tjetër, ata do të urrehen që të vini mes tyre.

PABESIA

Një tjetër prishje e marrëveshjeve. Me siguri një nga ofendimet përfundimtare personale është kur partneri juaj demonstron se mendon se jeni i dyti më i miri për dikë tjetër, edhe nëse kjo ka qenë vetëm një dashuri e shpejtë. Por kur dikush është i pabesë ata po e ngasin një kunj drejtpërdrejt në zemrën e çdo marrëdhënieje.

PËRSHPËRITJET KINEZE

Ndoshta nuk është aq dramatike sa zbulimi se partneri ka qenë me dikë tjetër, por çdo lloj prishjeje e komunikimit duhet të shmanget. Jini gjithmonë të hapur në një marrëdhënie, pasi marrja e gjërave gabimisht mund të ketë pasoja të rënda.Faktike.com

UNITETI

Duhet të jetë një parakusht për çdo marrëdhënie serioze që partnerët gjithmonë të mbështesin njëri-tjetrin. Pavarësisht nga situata, uniteti duhet të ndodhë mbi krenarinë personale. Edhe nëse nuk jeni 100% në marrëveshje partneri juaj do të respektojë plotësisht gatishmërinë tuaj për kompromis.

TË ARDHURAT

Çështjet financiare të tilla si borxhi do të gërvishten në çdo ecuri të jetës, por veçanërisht brenda një mardhënje në çift. Në momentin që një faturë e kuqe arrin, ajo kurrë nuk duhet të ngjitet në pjesën e pasme të një sirtari. Gjithmonë diskutoni çështjet me njëri-tjetrin, më mirë të keni ndonjë problem të hapur – dhe të përbashkët.

MENAXHIMI I KOHËS

Kurdoherë që ka një çekuilibër në menaxhimin e kohës, ky mund të bëhet problem në një marrëdhënie në çift. Pavarësisht nëse është duke kaluar shumë kohë me një hobi apo duke punuar deri vonë, është thelbësore që të lini kohë mënjanë për personin më të rëndësishëm në jetën tuaj.

PËRBINSHI ME SY TË GJELBËR

Fundi i hollë i kësaj pykë është kontrolli i partnerit tuaj kur ata nuk janë me ju; duke pyetur miqtë e tyre me çfarë u ngritën në një natë jashtë, ose duke kërkuar përgjime të mesazheve telefonike. Në të vërtetë nëse tashmë jeni duke u përkulur në atë nivel nuk ka mbetur shumë pykë.

ÇËSHTJET E INTIMITETIT

Shumë marrëdhënie çalojnë në departamentin e dhomës së gjumit. Por ky aspekt thelbësor duhet të trajtohet me kujdes së bashku me çiltërsi. Thuaj që fillimisht jeni takuar përmes kësaj faqe takimesh. Thjesht mbani mend atë vrull optimizmi dhe ngazëllimi që keni ndier për herë të parë kur jeni lidhur virtualisht. Pastaj dilni nga rruga juaj për të rimarrë humorin në botën reale.Faktike.com

Shpërndaje artikullin
Lini një koment