10 Qytetet më të populluara në Botë

Nga Nella
5 Min

Përkundër faktit që popullsia e tij pritet të fillojë të bjerë, Tokio pritet ende të mbajë vendin e parë si qyteti më i populluar në tokë deri në 2030.

Në një botë që lëviz shpejt ku individët aktualisht i afrohen barnave për tërheqjen e jetës dhe ushqimit në masë, komunitetet aktuale urbane janë kthyer në vendet për këto përparime logjike dhe mekanike. Kjo ka çuar në rritjen e popullsisë në fokuset urbane. Në çdo rast sa të mëdha janë zhvilluar zonat urbane? Këtu janë 10 qytetet më të populluara në planet siç përcaktohet nga Koha.

New York, SHBA

Qyteti i Nju Jorkut i quajtur ndryshe “New York” dhe “Qyteti që nuk fle kurrë”, është shtëpia e rreth 18,604,000 individëve.

Kajro, Egjipt

I romantizuar në fotografi dhe shkrim Kajro është një vend i lezetshëm për t’u vizituar për këto sezona të veçanta, megjithatë mund të mos jetë vendi më i mirë për individët që janë klaustrofobikë. Afërsisht 19,128,000 individë e quajnë këtë shtëpi të qytetit. Popullsia e saj e lartë gjithashtu mund t’i atribuohet kolegjeve të saj më të fundit dhe fokuseve medicinale.

Osaka, Japoni

Me dyqanet e tij befasuese të qosheve dhe skenën e pasur shoqërore Osaka ka tërhequr njerëz të jashtëm të shumtë për të ardhur dhe jetuar në qytetin e bukur. Kjo e ka shtyrë Osakan të përfundojë në një nga zonat urbane më të populluara në Tokë me një popullsi prej rreth 20,337,000 individë. Qyteti gjithashtu ka hasur një ritëm të ulët të lindjes përgjithësisht, i cili pritet të shkaktojë një rënie të popullsisë së tij në vitet e ardhshme.

Mexico City, Meksikë

Një qendër e lidhur me paratë për Amerikën Latine, një fokus shoqëror që lavdëron avantazhin dhe të vjetrën dhe një qytet që ishte i vendosur mbi kryeqytetin e mbretërisë Aztec Tenochtitlán, Mexico City është pozitivisht një qytet i jashtëzakonshëm me një popullsi prej rreth 21,157,000 individë.

Pekin, Kinë

Ndërsa mbi 1.3 miliardë individë jetojnë brenda periferisë së Kinës, nuk është mahnitëse që kryeqyteti i saj është një nga zonat urbane më të mbushura në tokë. Me një popullsi prej rreth 21,240,000 individësh, nuk ka mungesë të energjisë në këtë qytet.

LEXO EDHE: TOP 10 Qytetet më të shtrenjta në Botë

São Paulo, Brazil

Si qyteti më i populluar nën ekuator me një popullsi të supozuar prej 21,297,000 individësh, São Paulo strehon një ekspozitë që i fryn mendjeve të institucioneve nga paratë në kulturë.

Mumbai, Indi

Duke tërhequr individë nga afër nga komunitetet urbane për shkak të apelit të saj kosmopolit dhe hapjeve për punë, Mumbai aktualisht ka një popullsi prej rreth 21,357,000 individësh. Për më tepër me gjithë pasuritë e saj që shtrihen rreth 280 miliardë dollarë sigurisht që ofron shanse të jashtëzakonshme.

Shangai, Kinë

Si qyteti më i populluar i Kinës, Shangai pozitivisht nuk është për ata që janë lodhur të nxitojnë për jetën e qytetit. Me një popullsi që kontakton 24,484,000 individë, qyteti është kthyer në një fokus të lidhur me paratë dhe shtëpinë e portit më të ngarkuar në botë.

Delhi, Indi

Me një popullsi që parashikohet të arrijë në 36 milion deri në 2030 mund të jetë një nën-shpallje të thuash që Delhi është një qytet i mbushur jashtëzakonisht. Sot ajo është shtëpi për rreth 26,454,000 njerëz.

Tokio, Japoni

Pavarësisht nga fakti që popullsia e tij parashikohet të fillojë të bjerë, Tokio pritet ende të mbajë vendin e parë si qyteti më i populluar në tokë deri në vitin 2030. Ditën e sotme i bukur dhe i ngarkuar me kulturë, Tokio është një nga zonat urbane më magjepsëse për të jetuar. Gjithashtu Tokio është në një qytet me rreth 38,140,000 individë.Faktike.com

Shpërndaje artikullin
1 Koment