11 Fakte Vigjilente rreth Kamerave CCTV

CCTV ose televizioni me qark të mbyllur, është dëshmuar të jetë një nga risitë teknologjike më të dobishme në lidhje me monitorimin dhe sigurimin e ambienteve në dekadat e fundit.

11 Fakte Vigjilente Rreth Kamerave Cctv 1
11 Fakte Vigjilente Rreth Kamerave Cctv 1

Pa CCTV shumë nga shtëpitë dhe bizneset tona mund të kenë rënë pre e grabitjeve, vandalizmit etj dhe CCTV madje mund të përdoret për të ndihmuar në vërtetimin e krimeve dhe kundërvajtjeve që kanë ndodhur. Këtu janë disa fakte argëtuese rreth CCTV-së për të cilat mund të mos jeni të vetëdijshëm për t’ju ndihmuar të kuptoni teknologjinë!

CCTV dikur kishte një mision shumë të ndryshëm.

CCTV fillimisht u përdor gjatë Luftës së Dytë Botërore për të ndihmuar shkencëtarët gjermanë të raketave të monitorojnë lëshimet. Megjithatë shkencëtarët amerikanë përdorën gjithashtu CCTV për të ndihmuar në monitorimin e testeve të bombës atomike!

Është më shumë se thjesht kapja e fotove dhe videove.

CCTV është më i adaptueshëm sesa mund të mendoni. Jo vetëm që mund të regjistrojë audio dhe video por gjithashtu mund të kapë imazhe termike dhe mund të përdorë shikimin e natës në dritë të ulët! Ekziston gjithashtu mundësia për të vendosur sinjalizime për zhurmat me zë të lartë.

Lidhja pa tela (Wireless) është rruga.

CCTV tani është me valë në disa shtëpi – që do të thotë se nuk shihet më si një shtesë sigurie luksoze që zbatohet vetëm për shtëpitë dhe bizneset më të mëdha.

CCTV përdoret për të mbajtur nën vëzhgim më shumë se vetëm veprimtari kriminale.

Është një ide e gabuar që CCTV përdoret thjesht për të penguar kriminelët dhe për të zbuluar kundërvajtjet. Përdoret gjithashtu për të ndihmuar në monitorimin e ngjarjeve të drejtpërdrejta dhe për të ndihmuar në trajnimin për situatat e ardhshme, si dhe për të ndihmuar në monitorimin e njerëzve të moshuar ose të pafuqishëm.

Mund të ndihmojë në uljen e krimeve të shpejtësisë.

CCTV përdoret madje për të ndihmuar në monitorimin e trafikut – teknologjia ka qenë shumë e dobishme në parandalimin dhe reduktimin e shkeljeve të shpejtësisë në trafik për shembull.

CCTV po bëhet më i zgjuar.

Besoni apo jo CCTV inteligjente ka fuqinë për të monitoruar dhe identifikuar muskujt dhe sjelljet e ndryshme të fytyrës! Mendohet se softueri më i sofistikuar mund të zbulojë deri në 43 shprehje të ndryshme njerëzore.

CCTV analoge është ende një punë e madhe.

CCTV është bërë plotësisht dixhital (dhe në disa raste me valë dhe i kontrolluar përmes aplikacioneve) megjithatë CCTV analoge ose tradicionale është ende më e popullarizuara ose më e zakonshme. Kjo mund të jetë kryesisht për shkak të kostos por gjithashtu do të thotë që përdoruesit kanë akses në video në vend sa herë që u nevojitet.

CCTV me valë nuk është në të vërtetë pa tel!

Ndërsa CCTV me valë mund të jetë trendi aktual, në fakt kërkon ende disa kabllo – që do të thotë se emri është një emërtim i vogël i gabuar!

U deshën dekada për të filluar regjistrimin e pamjeve CCTV.

SHBA përshtati CCTV-në për herë të parë në vitin 1949, rreth shtatë vjet pasi Siemens kishte përdorur teknologjinë në udhëtimin e saj të parë. Regjistrimi megjithatë nuk ishte i mundur derisa të ndodhë një risi e mëtejshme teknologjike në vitet 1980!

Marrja e autobusit? Ju jeni në kamera.

Transporti në Mbretërinë e Bashkuar është shumë i rreptë për CCTV – në fakt autobusët publikë kanë pasur kamera të tilla që nga vitet 1980.

Sigurohuni që të tregoni anën tuaj më të mirë!

Nuk është e mundur të ecësh nëpër Mbretërinë e Bashkuar në përgjithësi pa u parë nga kamerat – jo se duam t’ju trembim! Mesatarisht ka të ngjarë që do të shiheni nga deri në 70 kamera të ndryshme CCTV ndërsa jeni jashtë shtëpisë.Faktike.com

Pyetjet më të shpeshta rreth CCTV

A është e paligjshme shikimi i CCTV?
Gjithçka varet nga vendi ku jetoni dhe ku janë filmuar pamjet tuaja – në përgjithësi nuk do të lejoheni të shihni CCTV të askujt pa leje.
A është i ligjshëm instalimi i CCTV?
Në përgjithësi, është e ligjshme të mbroni shtëpinë tuaj me CCTV në shumë zona, megjithatë mund të ketë ligje të ndryshueshme në lidhje me regjistrimin dhe cenimin e privatësisë.
A është e shtrenjtë CCTV?
Jo gjithmonë – sistemet bazë mund të kushtojnë disa qindra dollarë për t’u vendosur, por do të rriten në çmim në varësi të teknologjisë, madhësisë së rrjetit tuaj dhe çdo veçorie të shtuar.
ETIKETA: