15 Fakte interesante rreth Telefonave të Menqur

15 Fakte Interesante Ne Lidhje Me Telefonat E Menqur 1 1
15 Fakte Interesante Ne Lidhje Me Telefonat E Menqur 1 1

Telefonat celularë janë një pjesë e madhe e jetës sonë tani, por është befasuese për disa nga gjërat që nuk i dimë për to.

Shikoni më poshtë për 15 fakte interesante dhe argëtuese në lidhje me celularët.

#1 Sipas të dhënave në kohë reale të GSMA, ka mbi 5.13 miliardë njerëz me telefona mobil në të gjithë botën!

#2 Është raportuar se mesatarisht, mbi 8000 telefona iPhone shiten çdo orë, në çdo ditë të vitit. Kjo është një shifër marramendëse 72 milion aparate telefonike në vit!

#3 Ka më shumë telefona celularë sesa kompjutera në shtëpi – raporti është rreth 5 me 1.

#4 Në vitin 1985, thirrja e parë telefonike në Mbretërinë e Bashkuar nga komediani Ernie Wise. Ai telefonoi nga Londra në zyrën qendrore të Vodafone në Newbury. Telefonata e parë për celularë u bë nga shpikësi i Motorola Martin Cooper më 3 Prill 1973. Ai thirri një prodhues rival për të dhënë lajmin se do të kishin humbur garën për të zhvilluar telefonin e parë celular.

#5 Çuditërisht, përdorimi më i zakonshëm për një celular nuk është bërja e thirrjeve telefonike ose dërgimi i teksteve, por kontrolli i kohës.

#6 Mbi 25 vite më parë në 3 Dhjetor 1992 u dërgua mesazhi i parë me tekst, kur inxhinieri britanik Neil Papworth përdori kompjuterin e tij për t’i uruar “Gëzuar Krishtlindjen” Richard Jarvis, nga Vodafone, në celularin e tij Orbitel 901.

#7 Emotikonët 😍😘👌 kanë ekzistuar shumë më përpara se telefoni celular – që nga vitet 1800.

#8 Ndërsa përdoruesit e telefonave të menqur kthehen në aplikacione të mesazheve të menjëhershme si WhatsApp dhe Snapchat, mesazhet me tekst të modës së vjetër po bien.

Vitin e kaluar u vlerësua se ishin dërguar 7 miliardë më pak, por shifra e përgjithshme është ende e madhe – 145 miliardë mesazhe me tekst u dërguan në 2013! Vetëm Britania e Madhe po dërgonte më shumë se 1 miliard tekste në muaj deri në 2001.

#9 Ka supozuar që rreth një e katërta e pronarëve të vjetër të telefonave të menqur të mos shkarkojnë kurrë një aplikacion të vetëm.

15-fakte-interesante-ne-lidhje-me-telefonat-e-menqur

#10 99% e të gjithë malware-ve (lloj virusi) celularë synojnë përdoruesit e Android.

#11 Gjatë vitit 2007, në Kinë u bënë 600 milion telefona celularë që përbënin mbi 50% të prodhimit global.

#12 Mos flisni dhe vozisni – reagimet janë një e treta më e ngadaltë kur bisedoni në një telefon mobil se sa kur jeni nën ndikimin e alkoolit.

#13 Telefoni celular mesatar ka rreth 18 herë më shumë baktere sesa doreza e tualetit – mos harroni të lani duart!

#14 Nëse GPS i telefonit tuaj ndjek vetveten duke shkuar mbi 1,931 km/h në një lartësi më të lartë se 18,000 metra, ligjërisht kërkohet të çaktivizoni gjurmimin pasi kjo ndoshta do të thotë se po përdoret për të drejtuar një raketë balistike ndërkontinentale. Disa prodhues e zbatojnë këtë kufi vetëm kur arrihen kufijtë e shpejtësisë dhe lartësisë, ndërsa prodhuesit e tjerë çaktivizojnë gjurmimin kur të arrihet secili limit. Në rastin e fundit, kjo bën që disa pajisje të mos pranojnë të funksionojnë në balona me lartësi shumë të lartë.

#15 Në vitin 2012, një grua franceze mori një faturë telefonike me përmasa vërtet astronomike. Fatura e saj mujore me sa duket kishte ardhur në 11,721,000,000,000,000,000 € (4 9,4 kuadrilion). Çuditërisht Bouygues Telecom fillimisht nuk ishte i gatshëm të pranonte gabimin e tyre dhe ofroi të vendoste një orar me këste për të shlyer ‘borxhin’, një shifër e cila është gati 6000 herë më shumë se GDP e Francës.Faktike.com