30 Fakte Interesante rreth TikTok

Nga Nella
6 Min

Përdoruesit në të gjithë botën shijojnë krijimin e videove të mbështetura nga memet e TikTok. Muzika e luleve në TikTok dhe klipet zanore të lidhura.

Pasiguritë prindërore dhe shqetësimet e qeverisë mënjanë, popullariteti i TikTok duket se po rritet. Madje edhe më shpejt sesa disa nga Aplikacionet më të vendosura të mediave sociale.

Shikoni më poshtë për 30 fakte argëtuese dhe interesante rreth TikTok.

#1 Në krahasim me Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube etj, TikTok nuk ka bazë në Sh.B.A.

#2 Në vitin 2016, filloi si një projekt kinez i quajtur Douyin. Aktualisht është ende emri kinez i aplikacionit.

#3 TikTok është ende në pronësi të një gjigandi të madh kinez të teknologjisë të quajtur Bytedance.

Pra, nëse keni hasur në një artikull ku thuhet se SHBA po përpiqet të ndalojë TikTok. Tani e dini pse ata punojnë kaq shumë për ta bërë këtë.

#4 Sh.B.A bën të pamundurën për të parandaluar që një platformë kineze e mediave sociale të rritet dhe të shkallëzohet globalisht.

#5 Bytedance u themelua në 2012 në Kinë. Ttani është start-up më i vlefshëm në botë me një vlerësim prej mbi 75 miliardë dollarë.

#6 Në nëntor 2019, Sensor Tower raportoi se shërbimi tashmë tejkaloi 1.5 miliardë shkarkime të aplikacioneve në të gjithë botën.

#7 Popullariteti i tij po rritet me shpejtësi për momentin. Sidomos gjatë kohës kur bota ishte e mbyllur shkaku i pandemisë globale të Covid 19

#8 Me më shumë se 800 milion përdorues aktivë dhe më shumë se 1.5 miliardë shkarkime, po ngjitet në krye, në listën e aplikacioneve më të njohura të mediave sociale.


#9 Sapo TikTok kaloi një miliard shkarkime, Facebook dhe lojtarë të tjerë të mëdhenj filluan t’i kushtojnë vëmendje yllit në rritje.

#10 Edhe pse filloi të fitonte popullaritet në Kinë, rritja më e madhe ndodhi sapo kaloi kufirin kinez.

LEXO EDHE: VIDEO: Senzacioni i radhës në TIK TOK – Gruaja me gojën më të madhe në botë

#11 Në 2018 dhe 2019, filloi të bëhej gjithnjë e më i popullarizuar në SHBA, si dhe në Evropë.

#12 Vetëm në SH.B.A., tashmë më shumë se 30 milion njerëz po përdorin në mënyrë aktive TikTokun. Numri po rritet me një shpejtësi jashtëzakonisht të shpejtë.

#13 Sot, është në dispozicion në më shumë se 150 vende të botës, gjë që ofron mundësinë e zhvillimit të mëtejshëm.

#14 Për më tepër, mbështet 75 gjuhë, gjë që natyrisht e bën më të lehtë për përdoruesit për ta përdorur atë.

#15 Edhe nëse TikToku zotëron një potencial masiv për të mbuluar njerëz në të gjithë kontinentet dhe grupmoshat e ndryshme, shumica aktuale në platformë është ende e re.

#16 Krahasuar me platformat e tjera sociale, ka bazën më të re të përdoruesve.

#17 Pothuajse 70% e përdoruesve të tij janë midis 16 deri 24 vjeç, që do të thotë se vetëm 30% janë 25+ vjeç.

30-fakte-interesante-rreth-tiktok

#18 Ndërsa shumica e njerëzve e injorojnë për shkak të demografisë, në të vërtetë kjo është arsyeja pse duhet t’i kushtoni vëmendje kaq të madhe.

#19 Platforma lejon përdoruesit të modifikojnë, ndajnë dhe komentojnë video të shkurtra që variojnë nga 3 në 60 sekonda.

#20 Kjo platformë sociale nuk ka të bëjë vetëm me video qesharake me efekte zanore por mban shumë më shumë potencial.

#21 Ndërsa krijimi i lehtë i videove të zbukuruara është ajo që e bën platformën kaq unike. Ndërsa brezat e vjetër e kanë më të vështirë të kuptojnë dhe përdorin të gjitha tiparet e aplikacionit.

#22 Përdoruesi mesatar shpenzon më shumë se 50 minuta në ditë në aplikacion.

#23 Të bënë të varur, dhe përdoruesit e shumtë po kalojnë disa orë në ditë duke parë videot e shkurtra.

#24 Themeluesit e aplikacionit konsideruan gjithçka të mundshme për t’i bërë njerëzit të qëndrojnë në aplikacion. Dhe ata patën sukses.

#25 Në krahasim me platformat e tjera, niveli i aktivitetit në TikTok është me të vërtetë i lartë.

#26 Rreth 34% e të gjithë përdoruesve botojnë të paktën një video në ditë.

#27 Ngjashëm me çdo platformë tjetër sociale, ju do të rritni audiencën tuaj duke postuar rregullisht. Kjo është ajo që një e treta e përdoruesve e kuptojnë dhe e vënë në praktikë.

#28 TikTok u jep përdoruesve të saj një shtrirje të jashtëzakonshme organike. Edhe pa ndjekës, postimi juaj mund të bëhet viral dhe të arrijë në miliona shikime.

#29 Algoritmi i aplikacionit është jashtëzakonisht i mprehtë dhe sjell atë që njerëzit duan të shohin.

#30 Nëse përdoruesve ju pëlqen përmbajtja juaj, ju do të përjetoni një rritje të fortë brenda një kohe të shkurtër.

Shpërndaje artikullin