TOP 10 Qytetet më të shtrenjta në Botë

Më poshtë është një listë e 10 qyteteve më të shtrenjta në botë sipas The Economist (më konkretisht - Njësia e Inteligjencës Economist - EIU)

3 Min Lexim

Sondazhi krahason koston e jetesës në 131 qytete të botës, në 97 vende.

1 Tokio, Japoni

Qyteti më i shtrenjtë në botë me mbi 13 milion banorë. Çmimi një buke të bardhë është 9.06 dollarë.

2 Osaka, Japoni

Qyteti i dytë më i shtrenjtë në botë është gjithashtu në Japoni. Osaka është shtëpia e më shumë se 16 milion njerëzve. Çmimi i një ngarkese të bardhë bukë është 7.94 dollarë.

3 Sidnej Australi

Me një popullsi prej më shumë se 4.5 milion njerëz, Sidnej është qyteti më i shtrenjtë në Australi. Çmimi për një bukë të bardhë do të shkojë për 5.03 dollarë.

4 Oslo, Norvegji

Qyteti më i shtrenjtë në Evropë është nga veriu i largët. Me një popullsi prej 1.4 milion në të gjithë zonën metropolitane, çmimi i një buke të bardhë është 6.31 dollarë.

LEXO GJITHASHTU: Këto janë 10 nga qytetet më të bukura në Botë

5 Melburn, Australi

Qyteti i dytë Australian në këtë listë ka të njëjtin indeks të kostos si Oslo. Pra, të dy renditen në vendin 4. Në këtë qytet metropolitan jetojnë 4.2 milion njerëz.

6 Singapori

Zyrtarisht Republika e Singaporit, ky ishull i Azisë Juglindore është një qytet-shtet. Me një popullsi prej më shumë se 5 milion njerëz, është një nga qytetet më të shtrenjta në botë, dhe në të njëjtën kohë është një nga vendet më të vogla në botë transmeton faktike.com.

7 Cyrih, Zvicër

Qyteti i dytë evropian në këtë listë ka një popullsi prej vetëm rreth 400,000 njerëz, por konsiderohet si një nga qytetet më të shtrenjta në botë. çmimi i një buke të bardhë është 6.08 dollarë.

8 Paris, Francë

top-10-vendet-me-te-vizituara-ne-bote

Ndoshta qyteti më i famshëm në botë, Parisi është shumë i shtrenjtë për të jetuar. Është qyteti më i madh dhe më i shtrenjtë në Francë me një popullsi prej 2.2 milion njerëz dhe një çmim prej 6.08 dollarë për një bukë të bardhë.

9 Karakas, Venezuelë

Ndoshta surpriza më e madhe në këtë listë, Karakasi është kryeqyteti i Venezuelës. Ajo ka një popullsi prej gati 2 milion njerëz dhe kostoja e bukës së bardhë është 9,40 dollarë!

10 Gjeneva, Zvicër

Qyteti i dytë zviceran në këtë listë, Gjeneva është gjithashtu qyteti më i vogël në këtë listë, sipas popullsisë: Ka vetëm 200,000 banorë.Faktike.com

Shpërndaje artikullin