10 Këshillat më të mira për ta lënë Duhanin

KURRË nuk është vonë...

10 Keshillat Me Te Mira Per Ta Lene Duhanin 2
10 Keshillat Me Te Mira Per Ta Lene Duhanin 2

Lënia e duhanit është ndoshta detyra më e vështirë për të bërë. Por me një fuqi të fortë vullneti dhe teknikat e duhura ju mund të heqni qafe këtë zakon vdekjeprurës.

Këtu janë 10 këshilla për të lënë duhanin. Lexoni ato dhe ndiqni udhëzimet. Unë jam i sigurt se do t’ju ndihmojë.

Faktike.com sjell pranë jush 10 këshillat më të mira për të lënë duhanin.

Merrni një vendim

Në rregull, kështu që vendosni të lini pirjen e duhanit. Gjëja e parë është të marrësh një vendim të duhur. Përgatituni që do të bëni një punë të shkëlqyeshme. Ëhtë prova e fuqisë suaj të vullnetit. Pirja e duhanit nuk është e nevojshme për ju. Është shumë e dëmshme për ju dhe ju do të parandaloni trupin tuaj nga shumë sëmundje vdekjeprurëse.

Kontrolloni rutinën tuaj të pirjes së duhanit

Kështu që ju e morët vendimin. Tani kontrolloni rutinën tuaj të pirjes së duhanit. Në cilën kohë ndiheni të pini duhan. Shumë njerëz e bëjnë atë pasi të konsumojnë ushqim ose kur të zgjohen ose para se të shkojnë në tualet. Disa e bëjnë atë kur janë në ahengje ose në shoqëri me miqtë. Disa e bëjnë atë rastësisht. Pra, identifikoni kur pini duhan më shpesh dhe bëni një plan për të menaxhuar rutinën pa pirjen e duhanit.

Bëni një plan për t’a lënë duhanin

Bëni një premtim, “Unë do të lë sot” dhe qëndro në të. Mos u shtyni nga një datë të caktuar, aheng ose kohë tjetër kur normalisht do të pinit duhan. Keni një sistem shpërblimesh, një sistem mbështetjeje, një person për të thirrur nëse jeni në telashe. Shkruani se çfarë do të bëni kur të merrni një dëshirë. Printojeni. Postojeni atë në murin tuaj, në shtëpi dhe në punë. Nëse prisni derisa të merrni dëshirën për të kuptuar se çfarë do të bëni, tashmë keni humbur. Duhet të jesh gati kur të vijnë ato nxitje.

10-keshillat-me-te-mira-per-ta-lene-duhanin

Bëni një fillim të pastër

Ju morët vendimin. Ju tashmë keni kontrolluar rutinën tuaj. Është koha për të filluar një fillim të pastër. Hidhni cigaret dhe sende të tjera që përfshijnë pirjen e duhanit. Pastroni dhomën tuaj, makinën tuaj dhe ambientin ku qëndroni e punoni. Një ambient pa cigare do t’ju japë shumë më shumë motivim për të arritur qëllimin tuaj.

Bëjeni atë publike

Tregojuni miqve dhe familjarëve tuaj se do e lini duhanin. Ndajeni në rrjetin tuaj shoqëror p.sh. (Facebook, Twitter, Instagram). Njerëzit e menjëhershëm do t’ju inkurajojnë. Kjo do t’ju ndihmojë të menaxhoni planin tuaj.

LEXO EDHE: 10 Arsyet pse ju thuhet të pini sa më shumë Ujë

#6 Planifikoni alternativat

Lini kafenë, Alkoolin dhe sende të tjera që rrisin nevojën e pirjes së duhanit. Planifikoni alternativa në vend të tyre. Pini ujë më shpesh. Takohuni me miq të cilat nuk janë duhanpirës. Tregoni atyre për vendimin tuaj. Mundohuni të ndryshoni stilin e jetës tuaj si jo-duhanpirës. Miratoni disa zakone të shëndetshme.

Vendosni një politikë për pirjen e duhanit

Mos lejoni që njerëzit e tjerë të pinë duhan në shtëpinë ose makinën tuaj. Mundohuni të kaloni shumë më shumë kohë në zonë ku nuk pihet duhani. Tregojuni njerëzve të tjerë që keni lënë duhanin, kështu që ata të mos e bëjnë para jush. Do të funksionojë për ju dhe do ta bëjë imazhin tuaj si jo-duhanpirës.

Terapia zëvendësuese e nikotinës

Nëse pini duhan shumë, mund të jetë e vështirë që të hiqni dorë menjëherë. Çamçakëzi me nikotinë është një ide alternative për të zvogëluar pirjen e duhanit gradualisht.

Festoni suksesin tuaj

Ju morët vendimin. Ju ndiqni të gjitha udhëzimet dhe tani jeni jo-duhanpirës. Festoni arritjen tuaj. Organizoni një aheng me miqtë ose planifikoni një shetitje. Me siguri do të ndiheni më energjik dhe të motivuar.

Mos u dorëzo kurrë

Duhanpirësi mesatar merr 10 deri në 11 përpjekje për të lënë duhanin. Por ndoshta ju e keni bërë atë në tentativën e parë. Pra, mbani mend këto tri fjalë “Kurrë mos u dorëzo“.