20 Fakte interesante për Makinat Elektrike Tesla

Tesla është një gjigant në fushën teknologjike dhe automobilistike. Një inovator që gjithmonë përpiqet të ndryshojë mënyrën se si bota percepton makinat.

Ata kanë marrë përsipër detyrën e vështirë për të eleminuar nevojën për lëndë djegëse fosile. Duke shpikur një sërë makinash elektrike me aftësinë për të konkurruar kundër homologëve të tyre tradicionalë.

Shikoni më poshtë për 21 fakte interesante dhe argëtuese në lidhje me makinat Tesla.

#1 Tesla ka nderin të jetë prodhuesi i dytë më i vjetër i automobilave i renditur në SH.B.A. Më i vjetri është Ford.

#2 Detroit, Michigan është zemra e industrisë së automobilave të Amerikës. Por Tesla operon jashtë Silicon Valley në Kaliforni.

#3 Elon Musk aktualisht është fytyra e Teslës. Kjo i ka shtyrë njerëzit të supozojnë se ai ka krijuar Tesla-n. Por themeluesit aktualë janë Marc Tarpenning dhe Eric Eberhard.

#4 Kompania e mori emrin nga Nikola Tesla. Eberhard ishte në Disneyland me gruan e tij kur i erdhi ky emër si ide. Ajo miratoi zgjedhjen e tij.

#5 Musku u bashkua me kompaninë në vitin 2004. Ai është një aksioner që zotëron 23% të aksioneve të kompanisë.

20-fakte-interesante-dhe-argetuese-rreth-makinave-tesla
Makinat Elektrike Tesla

#6 Në 2004, Tesla po kërkonte një infuzion parash. Ata arritën të sigurojnë një Tesla e cila drejtohet vetëvetiu nga makina, duke tërhequr të gjithë vëmendjen e duhur dhe duke marrë ndihmën financiare të nevojshme për t’u rritur. Musk përfundimisht hyri në fotografi, duke u bërë kryetari i bordit të drejtorëve.

#7 Ngjitja e Musk si fytyra e Tesla përkoi me një burim të marrëdhënieve të tij me Eberhard. Armiqësitë midis të dyve përfundimisht përfunduan në një betejë ligjore. Situata u zgjidh në një zgjidhje jashtë gjykatës.

#8 Musku ka investuar 54.5 milion dollarë të parave të tij në Tesla.

#9 Kompania kishte një borxh prej 355 milion dollarë që e shlyente nëntë vjet më herët për shkak të fitimeve masive të kompanisë.

#10 Ndërsa konkurrentët e Tesla-s përdorin qeliza të jonit litium me format të madh, ata kanë krijuar një paketë baterish me mijëra qeliza të lira malli që të kujtojnë bateritë që shikon në laptopë.

#11 Automjeti i parë elektrik i Tesla ishte ‘The Roadster’. Debutuar në vitin 2008, Elon Musk e quajti atë një katastrofë. Që atëherë është ndërprerë.

#12 Pasardhësit e Roadster janë Model S dhe Model X.

#13 Model X fitoi çmimin ‘Motor Trend Car of the Year’, automjeti i parë elektrik që e bëri këtë.

#14 Me një mburojë të blinduar që është më shumë se 6 mm e trashë duke mbrojtur pjesën e poshtme të trupit, disa e kanë krahasuar Modelin S me një tank.

#15 Model S ka një ekran me prekje 17 inç, ndërfaqja më e madhe e këtij lloji në treg. Mund ta përdorni për të hyrë në manualin e pronarit. Sensorët e parkimit do t’ju mbajnë të informuar për distancën tuaj nga pengesat më të afërta.

#16 Modeli X ka dyert e fajkoit për ndenjësen e pasme, një filtër bio-rrezikshmërie dhe një xham të përparmë me copën më të madhe të xhamit që ndonjë prodhues ka përdorur ndonjëherë në një automjet prodhimi.

#17 Modeli X kërkon vetëm 3.2 sekonda për të marrë nga 0 në 100 km/h. Kjo është më e shpejtë se shumica e super veturave!

#18 X ka një mënyrë mbrojtëse të krijuar për të mbajtur shoferët të sigurt nga sulmet biologjike.

#19 Tesla synon të prezantojë Semis dhe mini-autobusë vetë-drejtues në rrugët e Amerikës.

#20 Kompania aktualisht punëson rreth 30,000 njerëz.Faktike.com