BITCOIN, 40 Fakte Interesante për Bitcoin

Bitcoin është monedhë digjitale. Në të cilën përdoren teknikat e kriptimit për të rregulluar gjenerimin e njësive të monedhës. Gjithashtu për të verifikuar transferimin e fondeve.

5 Min

Kjo monedhë funksionon në mënyrë të pavarur nga bankat.

Këtu është një listë e plotë e fakteve interesante për monedhën digjitale Bitcoin. Duke përfshirë statistikat në Coinbase, çmimet dhe më shumë detaje tjera interesante.

#1 Themeluesi i Bitcoinit është “Satoshi Nakamoto“.

#2 Numri maksimal i bitcoin është fiksuar në 21 milion.

#3 Këto kriptovaluta mbahen në kuletat digjitale.

#4 U prezantua si një softuer me burim të hapur në janar 2009.

#5 Njësia më e vogël e bitcoinit është një Satoshi.

#6 Transaksioni më i madh i bërë ndonjëherë ishte për 194,993 Bitcoin.

#7 22 Maji festohet si Dita e Bitcoinit.

#8 Rrjetet e Bitcoinit kanë një fuqi llogaritëse prej 2,046,364 Pflop / s.

#9 Ju mund të paguani për çdo gjë me Bitcoin dhe të mbeteni plotësisht anonim.

#10 Rreth 5% e ekonomisë Bitcoin është aktive në tregun e zi në internet.

LEXO EDHE: 40 Fakte Interesante që mund të ju interesojnë për Paratë

#11 Këmbimorja më e madhe në botë e kriptovalutave “Mt Gox” dhe rrëzua në vitin 2014.

#12 Mund të merrni karta debiti për bitcoin.

#13 Bithumb, shkëmbimimorja e 4-të më e madhe e kriptovalutave u hakua në korrik 2017.

#14 Blerja e parë e madhe me Bitcoin ishte me vlerë 11.5 milion dollarë.

#15 Rimbursimet janë të pamundura për transaksionet me Bitcoin.

#16 James Howell humbi 7500 Bitcoin. Duke hedhur hard diskun e tij, ku aty kishte portofolin e tij digjitale me Bitcoin.

#17 Dell, Microsoft dhe Expedia janë shembuj të kompanive që pranojnë Bitcoin si pagesë.

#18 Duke luajtur lojën Blockchain, ju mund të fitoni Bitcoin shtesë.

#19 Bitcoin ka përjashtim nga TVSH-ja në Belgjikë.

#20 Është një vajzë e njohur në të gjithë botën si “foshnja Bitcoin”. Mjeku i saj C.Terence Lee pranoi pagesën e tij përmes Bitcoinit.

#21 Një programer nga Florida bleu dy pica për 10,000 Bitcoin më 22 maj 2010.

#22 Rreth 1800 Bitcoin gjenerohen nga minierat çdo ditë.

#23 Bitcoin për herë të parë arriti vlerën e barabartë me dollarin amerikan më 9 shkurt 2011.

#24 Ekzistojnë 5 monedha që rrjedhin nga ndarja e Bitcoin. Bitcoin Cash, Bitcoin XT, Bitcoin Classic, Bitcoin Unlimited dhe Bitcoin Gold.

#25 1% e komunitetit Bitcoin kontrollon 99% të pasurisë në botë.

#26 Nakowa fitoi një herë 11,000 Bitcoin në një uebfaqe të lojërave të fatit.

#27 Adresat e Bitcoin janë një varg i gjatë prej 34 karakteresh alfa-numerike.

#28 Blerja e parë e regjistruar duke përdorur Bitcoin u bë për blerjen e një Pice.

#29 Genesis Mining, një ofrues i minierave në re, dërgoi bitcoin në hapësirë ​​në vitin 2016.

#30 FBI ka portofolin më të madh të bitcoinit në Botë.

#31 Të humbasësh një portofol bitcoin do të thotë të humbasësh ato bitcoina.

#32 Bitcoin është i paligjshëm në Islandë, Ekuador, Vietnam, Bolivi, Kirgistan, Bangladesh dhe Tajlandë.

#33 Pranohet për të blerë një Lamborghini.

#34 Gjithashtu është monedha më e përdorur në Rrjetin e Thellë.

#35 Konsumi vjetor i energjisë elektrike për minierat që gërmojnë bitcoin ështe 23 Terawat.

#36 Roger Ver, Charlie Shrem dhe Dave Carlson janë disa nga milionerët e Bitcoinit sot.

#37 Në vitin 2014 Numri i tregtarëve që pranojnë Bitcoin u rrit nga 36,000 në 82,000.

#38 Fakt interesant është Bitcoin është rritur me 162% vetëm në vitin 2017.

#39 Për të zgjidhur me shpejtësi Sulmet Ransomware, Korporatat Amerikane po blejnë Bitcoin.

#40 Banka më e madhe në botë JPMorgan parashikon se vlera e Bitcoin me këtë trend të rritjes prej 300% nga viti 2020 mund të rritet në 100.000 dollarë në 2021.

Momentalisht (Shkurt 2021) çmimi i një bitcoin po shënon rekord me rreth 40.000 dollarë.Faktike.com

Shpërndaje artikullin