Fakte për dorën e majtë – 35 Fakte befasuese për njerëzit majtakë

Majtakët kanë një gjendje në të cilën është më komod duke përdorur dorën e majtë për veprime që normalisht bëhen nga dora e djathtë

5 Min Lexim

Më rrallë shihet, njerëzit me dorën e majtë besohet të jenë më të aftë. Mësoni më shumë rreth fakteve të tjera të majta në listën më poshtë.

#1 Afërsisht 12% e popullsisë botërore janë majtakë, të udhëhequr nga Holanda.

#2 Ata që janë majtist janë më të prirur ndaj sëmundjeve si alergjitë dhe migrena.

#3 Ata kanë nofkën “SouthPaws”.

#4 Shumica e tyre kanë pagjumësi, pra janë më shumë insomniak se djathtistët.

#5 Njerëzit me dorën e majtë priren të përdorin anën e djathtë të trurit të tyre më shumë.

#6 Të majtët janë shumë të zgjuar dhe disa nga shpikësit më të njohur ishin majtas si Isaac Newton dhe Benjamin Franklin.

#7 Fjala left (majtas) në anglisht vjen nga fjala anglosaksone lyft, që do të thotë e dobët ose e thyer.

#8 Ata që përdorin dorën e majtë më shumë kanë të ngjarë të jenë të prirur drejt alkoolit për shkak të nivelit të ulët të tolerancës në anën e djathtë të trurit.

#9 Ka më shumë meshkuj majtakë se sa femra në botë.

#10 Multitasking vjen natyrshëm për njerëzit që janë majtist.

LEXO GJITHASHTU: 6 gjëra që duhet t`i dini për shtrëngimin e duarve

#11 Ata zakonisht përballen me orientimin seksual.

#12 Majtistët arrijnë pubertetin më vonë sesa njerëzit e djathtistët.

#13 Të majtët janë artistë shumë të mirë dhe kryesisht ndjekin karriera krijuese.

#14 Të paktën katër nga Presidentët më të njohur të Shteteve të Bashkuara ishin majtakë.

#15 Dita Ndërkombëtare e njerëzve majtakë festohet në 13 Gusht.

#16 Njerëzit me dorën e majtë duhet të presin thonjtë e tyre shpesh, pasi thonjtë e tyre në dorën e majtë rriten më shpejt.

#17 Sipas traditës, një dorë e majtë që kruhet tregon se do të humbni para. Një dorë e djathtë që kruhet tregon se do të merrni para.

#18 Në shumicën e sporteve, njerëzit që janë më të mirë në tenis, not, bejsboll dhe boks zbulohet se janë majtistë.

#19 Inteligjenca e tyre zbulohet se është e polarizuar dhe është disleksike ose vuan nga belbëzimi.

#20 Njerëzit që janë me të majtë, turpërohen dhe zemërohen më shpejt se të tjerët me shkasin më të vogël.Faktike.com

Shpërndaje artikullin