Këto janë 10 vendet me temperatura më të ftohta në Botë

Dëshironi të dini vendet të cilat kanë temperaturat më të ftohta në tokë?

Nga Nella
4 Min

Shumë i sigurt që nuk do të dëshironit të banonit atje! Më poshtë janë vendet me temperaturë më të ulët të regjistruar në tokë ndonjëherë!

Eureka – Kanada

Një bazë e vogël kërkimore, Eureka, ndodhet në territorin kanadez të Nunavut dhe ka vetëm tetë popullsi rrotulluese. Ata marrin furnizime përmes ajrit çdo një deri në dy javë. Temperatura mesatare vjetore e Eureka është -18.8 °C.

Rogers Pass – SHBA

Rogers Pass në Montana SHBA-ve, është vendi më i ngrohtë në këtë listë. Është 5,610m mbi nivelin e detit dhe ka një temperaturë prej 0 °C deri në 10 °C gjatë janarit.

Prospect Creek – Alaska, SHBA

A do të besoni se temperatura në Prospect Creek bie në -10 °? Më 23 janar 1971, u shpall zona më e ftohtë në Shtetet e Bashkuara ku arriti një temperaturë mesatare prej -62,2 ° C.

Stanley – SHBA

Qyteti i Stanley, i cili ka një popullsi të pakët me vetëm 63 banorë, është një nga vendet më të ftohta në tokë. Temperatura në këtë vend mund të ulet në 8 °C në Dhjetor. Dhe mund të arrijë një temperaturë mesatare prej 28 °C në korrik.

Snag – Yukon, Kanada

Një nga vendet me temperaturën më të ulët mund të gjendet në kontinentin e Amerikës së Veriut – në një luginë të vogël të Snagut. Me një temperaturë mesatare të lartë prej 0 °C dhe temperaturë të ulët mund të bjerë deri në -12,2 °C

Oymyakon – Rusi

Temperatura mesatare në muajt Janar, Shkurt dhe Dhjetor në Oymyakon është -50 °C. Dhe mbetet nën 0 °C në fund të Shtatorit deri në mes të Prillit. Temperatura më e ftohtë e regjistruar (në hemisferën veriore) ishte më 6 shkurt 1933, ku ra në -67,7 °C.

Eismitte – Grenlandë

Eismitte do të thotë “qendra e akullit” në gjuhën gjermane. Pa dyshim ky vend është dukshëm i ftohtë! Është një vend ekspeditës në fillim të viteve ’30 ku vdiq shkencëtari gjerman Alfred Wegener. Temperatura mesatare vjetore është -30 °C. Muaji më i ngrohtë është korriku me një temperaturë mesatare prej -12,2 °C.

Ulaanbaatar – Mongoli

Ulaanbaatar qyteti më i madh i Mongolisë, është absolutisht vendi më i populluar në këtë listë. Ulaanbaatar konsiderohet kryeqyteti më i ftohtë në botë gjatë dimrit. Ka një temperaturë mesatare prej -24.5 °C në janar dhe ishte në janar 2001 kur arriti një temperaturë prej -45 °C.

Vostok, Antarktidë

Një nga vendet më të ftohta në botë është Vostok në Antarktidë. Me temperaturë mesatare afërsisht -65 °C nga Prilli deri në Tetor. Gjatë sezonit të ngrohtë të nëntorit deri në mars, temperatura mesatare është rreth -42 °C.

Akulli i Veriut, Grenlandë

Nga viti 1952 deri në 1954 ishte një stacion kërkimor i Ekspeditës Britanike të Grenlandës së Veriut në Grenlandë. Temperatura më e ulët që u regjistrua ishte më 9 janar 1954, kur arriti -66,1 °C.Faktike.com

Shpërndaje artikullin
Lini një koment