10 Mrekulli natyrore që duhet t’i shihni para se të vdisni

10 Mrekulli Natyrore Qe Duhet T I Shihni Para Se Te Vdisni
10 Mrekulli Natyrore Qe Duhet T I Shihni Para Se Te Vdisni

Udhëtimi shpesh konsiderohet si një nga hobet më pasuruese që një individ mund të marrë pjesë gjatë jetës së tij.

Bota ështëmasive dhe ka shumë për t’u ofruar atyre që janë të gatshëm të për të eksploruar. Ata me një ndjenjë aventureske mund të ngrihen në një aeroplan dhe të hedhin vështrimin e tyre drejt disa mrekullive natyrore që mund të zhduken mjaft shpejt.

Bota është e ngarkuar në pikën e thyerjes me çelik dhe beton, që do të thotë se toka është një mall i vlerësuar që zhvilluesit po blejnë me miliarda.

Këtu janë dhjetë mrekulli natyrore që duhet t’i vizitoni para vdekjes tuaj.

Mali i Shenjtë i Kinës Hua

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Mali Hua përshkon rreth 7,217 metra në ajër, por është vetëm maja e nëntë më e gjatë në Kinë. Përkundër kësaj konsiderohet një nga vendet që duhet t’a vizitojmë vërtet. Një shteg dredha-dredha të çon lart malit duke i lejuar vizitorët të arrijnë majën.

Delta e Danubit në Rumani

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Danubi përshkon dhjetë vende dhe katër kryeqytete para se të përfundojë në Detin e Zi në Rumani. Në këtë pikë lumi ndahet në tre pika për t’u bërë Delta e Danubit. Kjo zonë rritet me 130 metra në vit, dhe është rezervati më i madh natyror në të gjithë Evropën.

Lugina e Luleve në Indi

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Lugina e Luleve në Indi është një grykë alpine që rrethohet nga majat e larta të Maleve Himalaje. Rritja mahnitëse këtu përfshin qilima me lule dhe barishte aq sa mund të shihni.

Lumenjtë dhe Liqenet nëntokësore të gadishullit Jukatan

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Gadishulli Jukatan është një zonë e bukur më vete, por njohja e liqeneve nëntokësore dhe lumenjve që shtrihen për milje e bën atë edhe më të mahnitshme. Gadishulli është i ngarkuar me mbi 3,000 gropa zhytëse.

LEXO EDHE: TOP 10 Vendet më të vizituara në Botë

Liqeni Baikal në Rusi

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Liqeni Baikal në Rusi është liqeni i nëntë më i madh në të gjithë botën kur bëhet fjalë për sipërfaqen. Liqeni dallohet me një thellësi prej një milje, plus burimet e nxehta brenda zonës që tregojnë aktivitetin gjeologjik.Faktike.com

Kanioni i Antilopës në Jugperëndim të Amerikës

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Kanioni i Antilopës është ndoshta një nga kanionet më të fotografuar në botë. Ashtu si shumë kanione të tjera kjo zonë filloi si një çarje e vogël në gur ranor. Më pas u zhvillua ngadalë për miliona vjet.

Rezervati Natyror Huanglong në Kinë

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Rezervati Natyror Huanglong në Kinë është një luginë e gjatë dy milje e fshehur brenda provincës Sichuan. Zona luan strehë për 3,400 pellgje me ngjyra të ndezura, plus mijëra specie të ndryshme që nuk gjenden askund tjetër.

El Tatio Geysers të Kilit

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Geysers El Tatio janë të vendosura lartë në shkretëtirën Atacama. Seria e gejzerave ka natyrë pothuajse të huaj dhe mund të hedhë ujë të valë që arrin 186 Fahrenheit.

Pyjet e shiut antik Gondwana të Australisë

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Toka e madhe e njohur si Gondwana u zhvendos në jug gjatë kohës së Pangea. Ky kontinent tropikal jugor u bë i njohur si Australia. Brenda vendit ishull Pyjet e Shiut të Gonvanës Antike qëndrojnë të forta. Edhe dinosaurët më të vjetër nuk mund t’i kalojnë këtij pylli shiu.

Kanali Beagle në Amerikën e Jugut

10-mrekulli-natyrore-qe-duhet-t-i-shihni-para-se-te-vdisni

Kanali Beagle në Amerikën e Jugut shërbeu si një vendkalim i sigurt për kalimin e anijeve midis Atlantikut dhe Paqësorit . Me përmasa 150 milje, kanali është vetëm tetë milje më i gjerë, por ofron pamje spektakolare në të gjitha drejtimet.Faktike.com