10 Teori Interesante të konspiracionit rreth Antarktidës

Bota po bëhet gjithnjë e më e vogël pasi udhëtimet ajrore dhe mediat na lejojnë të vizitojmë çdo cep të planetit.

Nga Nella
10 Min

Sidoqoftë, Antarktida është një pjesë e Tokës sonë që vështirë se dikush mund ta vizitojë ose ta shohë. Për shumicën prej nesh, ky është një vend që është një mister i vërtetë. Sigurisht, ne të gjithë e dimë se është plot me akull dhe një vend i vështirë për njerëzit, por përveç kësaj askush nuk di shumë për të. Kjo ndjenjë e misterit ka çuar natyrshëm në shumë teori konspirative me kalimin e kohës.


Këtu janë dhjetë më të mahnitshmet dhe më të diskutueshmet përreth.

Nazistët jetojnë atje në streha të fshehta

Partia naziste gjermane e udhëhequr nga Adolf Hitleri është burimi i shumë teorive konspirative. Megjithatë ato janë gjithashtu arsyeja shtytëse pas asaj që lidhet me Antarktidën. Mendohet se nazistët dërguan një ekspeditë të gjerë në këtë kontinent në vitin 1938 për të parë se çfarë kishte atje. Hitleri dhe shumë nga nazistët kryesorë ishin shumë të përfshirë në okultizëm dhe besonin se Antarktida ishte një vend i veçantë. Teoria thotë se kjo ekspeditë gjeti disa shpella të mëdha nëntokësore të cilat më pas u shndërruan në qytete për të jetuar nazistët e rangut të lartë. Në fund të luftës mendohet se Hitleri iku këtu së bashku me shumë anëtarë të tjerë të partisë së tij për të jetuar.

Piramidat u ndërtuan nga shoqëritë e lashta

Një teori e fundit që ka zënë vend në internet lidhet me tre struktura në formë piramide të zbuluara në Antarktidë. Në vitin 2016 tre piramidat u zbuluan dhe kur u matën arritën në rreth 1200 metra secila. Kjo është pothuajse 10 herë më e lartë se piramidat e mëdha të Gizës në Egjipt. Natyrisht kjo shkaktoi një bujë pasi asnjë qytetërim i lashtë me njohuri për të ndërtuar piramida kaq të mëdha nuk është regjistruar ndonjëherë si banues në këtë zonë. Teoricienët e konspiracionit thonë se piramidat duhet të jenë ndërtuar nga një shoqëri e lashtë.

Të huajt ndërtuan ajsbergë drejtkëndëshe?

Teoria tjetër në listë kur bëhet fjalë për Antarktidën sillet rreth ajsbergëve drejtkëndëshe me formë të përsosur që njerëzit kanë parë atje. Këto ajsbergë janë aq të mëdhenj sa mund të shihen nga hapësira, por forma e tyre perfekte ka ngritur dyshime. Problemi kryesor është se format e përsosura zakonisht nuk ndodhin vetvetiu në natyrë. Madhësia e madhe e tyre ka bërë që teoricienët e konspiracionit të pyesin nëse janë ndërtuar nga alienët apo edhe nga një nga qeveritë kryesore të botës. Deri më tani, askush nuk mund të thotë me siguri dhe debati do të vazhdojë.

Atlantis është nën Antarktidë

Një nga misteret më të famshme në histori lidhet me qytetin e humbur të Atlantidës. Dikur shtëpia e një qytetërimi të lashtë dhe disa besojnë se mbinjerëzor, ai papritmas u fundos nën valë pa gjurmë. Shumë besojnë se Atlantis mund të gjendet nën Antarktidë. Kjo është një teori e viteve 1950 e cila rrotullohej rreth teorisë se Antarktida nuk ishte e mbuluar me akull shumë vite më parë. Interesante pretendohet gjithashtu se banorët e Atlantidës emigruan për të krijuar qytetërimet inkase dhe majane kur ajo u fundos.

Fsheh një hyrje të fshehtë në Tokë

Një nga teoritë më të fundit rreth Antarktidës është nga fillimi i vitit 2019. Shkencëtarët e NASA-s raportuan se në janar 2019 u zbulua një arkë thellë nën ngrica atje. Arsyeja e këtij krateri sipas shumë shkencëtarëve është se një asteroid goditi Tokën shumë vite më parë për ta formuar atë. Ata gjithashtu mendojnë se i njëjti asteroid është ai që bëri që dinosaurët të zhdukeshin! Megjithatë shumë teori konspirative e mohojnë këtë dhe në vend të kësaj mendojnë se arka është një hyrje e fshehtë në Tokë. Çfarë përmban atje kur kaloni nëpër të askush nuk e di dhe nuk ka gjasa që ne ta zbulojmë ndonjëherë!

Një UFO u rrëzua në Antarktidë

Shumë nga teoritë e konspiracionit rreth këtij kontinenti përfshijnë alienët dhe UFO-t. Një nga më të raportuarat ishte një teori e ngritur nga një grup gjuetarësh alienësh kohët e fundit. Kur shikonin në Google Earth, ata vunë re një shteg të dyshimtë që shkonte nga maja e një mali poshtë. Ata pretendojnë se kjo duket si rruga e një anijeje që goditi majën e maleve dhe më pas u përplas në akullin e Antarktidës. Duke qenë se asnjë anije njerëzore nuk fluturon mbi këtë kontinent, ata thonë se i vetmi shpjegim racional është se ishte një anije aliene që u rrëzua.

A ka Google disa sekrete për të treguar?

Google Earth dhe Google Maps janë një burim i shkëlqyer për shumë njerëz. Ai ka qenë gjithashtu burimi i disa teorive rreth Antarktidës. Në vitin 2018 një YouTuber i shquar pohoi se kur ai aktivizoi funksionin e motit në Google Earth, një kryq i kuq u shfaq në ekran kur ai shikonte një vendndodhje të caktuar në Antarktidë. Teoria e tij është se Google si kompani është e fshehtë për sekretet e nivelit të lartë që ne nuk duhet t’i dimë, por një punonjës po përpiqet të nxjerrë fshehurazi informacionin. Ajo që gjendet në vendndodhjen e kryqeve nuk dihet, por shumë mendojnë se mund të jetë një bazë sekrete, teknologji e fshehur ose jetë aliene.

Antarktida nuk është reale

Një teori rreth këtij kontinenti të ngarkuar me akull është se ai nuk ekziston fare! Për ta kuptuar këtë, duhet të besoni se Toka është me të vërtetë e sheshtë dhe kështu Poli i Jugut thjesht e rrethon Tokën me Veriun në qendër. Tokësorët e sheshtë thonë se Antarktida është në të vërtetë një mur i madh 60 metra i lartë që rrethon Tokën për të na ndaluar të rrëzohemi nga skaji. Duke qenë se pjesa më e madhe e Antarktidës është një zonë e kufizuar për publikun, ajo ka qenë në gjendje ta mbajë këtë sekret nga publiku për vite me radhë. Interesante banorët e Flat Earth thonë se Kapiten Kuk është një nga të paktët njerëz që ka parë ndonjëherë Antarktidën e vërtetë në udhëtimet e tij.

Bazat sekrete të UFO-ve gjenden këtu

Siç u përmend më lart, alienët dhe UFO-t janë baza e shumë teorive konspirative këtu. Një nga më të njohurat është se Antarktida është shtëpia e disa bazave sekrete të UFO-ve ku gjendet teknologjia aliene. Baza për këtë teori janë dy krateret hyrëse të gjetura në sipërfaqen e Antarktidës që duket se shtrihen thellë nën tokë. Shumë teoricienë konspiracioni mendojnë se këto tunele përfundimisht çojnë në baza sekrete të UFO-ve ku qeveritë e botës zhvillojnë dhe testojnë teknologjinë e alienëve.

UFO-t e Nazistëve kanë fshehur edhe këtu

Nuk mund ta linim këtë listë pa futur një tjetër teori konspirative naziste! Kjo përfshin gjithashtu UFO-të sekrete që teoritë e konspiracionit besojnë se i fshehën atje. Kjo teori ndonëse shpjegon se nazistët vepronin nga kjo bazë sekrete gjatë gjithë Luftës së Dytë Botërore dhe aleatët ndërmorën shumë misione të pasuksesshme për ta shkatërruar atë. Kjo nuk ndodhi kurrë gjatë luftës, por u arrit vite më vonë në 1958 kur Aleatët hodhën një bombë atomike mbi të. Kjo teori përgjithësisht refuzohet nga shkencëtarët dhe historianët, por mbetet e njohur me shumë teori konspirative.Faktike.com

Nuk ka dyshim se Antarktida është një vend i fshehtë dhe pak i njohur për shumicën prej nesh. Kjo e bën atë të përsosur për teoritë konspirative dhe ata që mendojnë se qeveritë e botës kanë diçka për të fshehur atje. Ashtu si me shumicën e teorive konspirative, ndoshta nuk do ta dimë kurrë me siguri nëse ndonjë nga sa më sipër është e vërtetë ose çfarë po ndodh vërtet në Antarktidë.

ETIKETA:
Shpërndaje artikullin