15 Fakte tronditëse për vdekjen, të cilat ndoshta nuk i dinit

E vërteta e përjetshme e jetës është se personi që ka lindur në këtë botë është i sigurt se do të vdesë dhe asgjë prej saj nuk mund të shmanget

15 Fakte Tronditese Per Vdekjen Te Cilat Ndoshta Nuk I Dinit 1
15 Fakte Tronditese Per Vdekjen Te Cilat Ndoshta Nuk I Dinit 1

Vdekja është trishtuese dhe magjepsëse. Vdekja është një fakt i tillë që askush nuk mund të shpëtojë.

Ndonjëherë njerëzit përdorin lloje të ndryshme mënyrash për t’i shpëtuar vdekjes, por askush nuk mund ta ndryshojë këtë rregull të krijimit. Në botë ka shumë fakte që lidhen me vdekjen, të cilat janë befasuese dhe tronditëse. Sot, ne do t’ju tregojmë për disa fakte të tilla tronditëse për vdekjen, që do t’ju befasojnë vërtet.

Rreth 153,000 njerëz në të gjithë botën vdesin çdo ditë

Një në çdo 113 njerëz në botë vdesin çdo vit. Bazuar në këtë normë, këtu është një vlerësim i incidencës së vdekjes midis njerëzve që tani jetojnë në botë.

  • 1.78 vdekje në sekondë
  • 107 vdekje në minutë
  • 6,390 vdekje në orë
  • 153,000 vdekje në ditë
  • 56.0 milion vdekje në vit
  • 3.9 miliardë vdekje për jetën mesatare (70 vjet)

Vdekja e Peshkaqenit

Gjithsesi, e gjithë bota e di se peshkaqeni konsiderohet të jetë peshku më i rrezikshëm dhe është e sigurt që do të jetë afër vetë vdekjes. Por përsëri mund të habiteni kur dini se brenda një viti, rreth 12 njerëz vdesin nga sulmet e peshkaqenëve, ndërsa njerëzit vrasin rreth 11,417 peshkaqenë çdo orë.

Pa vdekje

Kandili i detit Turritopsis Dohrnii njihet zyrtarisht si krijesa e vetme e pavdekshme në botë. Jeton përgjithmonë.

Burrat që janë varur kanë një ereksion vdekjeje

Burrat që janë varur marrin një ereksion vdekjeje, të njohur si rigor erectus. Është një ereksion pas vdekjes, teknikisht një priapizëm, i vërejtur në kufomat e njerëzve që janë ekzekutuar, veçanërisht me varje.

Më shumë se 7000 njerëz vdesin çdo vit për shkak të shkrimit të ngathët të mjekëve

Dorëshkrimi i keq i mjekëve vret më shumë se 7,000 njerëz në vit. Është një statistikë tronditëse. Përveç kësaj gabimet e parandalueshme të ilaçeve dëmtojnë gjithashtu më shumë se 1.5 milion amerikanë në vit. Shumë gabime të tilla rezultojnë nga shkurtesa të paqarta dhe indikacione dozimi dhe shkrime të palexueshme në disa prej 3.2 miliardë recetave të shkruara në Sh.B.A çdo vit.

Ushqimi i Hutave nga të Vdekurit

Komuniteti Zoroastrian Parsi në Indi u ofron hutave ushqim nga trupat e të vdekurve, në vend që t’i varrosin ose t’i djegin kufomat e njerzëve.

Majtakët vdesin të rinj

Thuhet se njerëzit që punojnë me dorën e majtë kënaqen me punën e tyre. Por, do të befasoheni kur të dini se në krahasim me të djathtët, njerëzit majtakë vdesin mesatarisht tre vjet më parë. Personi që punon me dorën e majtë, vdes më herët.

200 trupa të pajetë në malin Everest

Mali më i lartë në botë është Mount Everest, dhe çdo vit miliona njerëz vijnë nga ekskursionet e tij dhe për ta kapërcyer atë. Nga rruga, ju gjithashtu mund të dini për kasollen se ka më shumë se 200 trupa të pajetë në malin Everest. Kjo është fakt se nëse shkon ndonjëherë atje dhe kërkon, mund të marrësh më shumë se 200 kufoma.Faktike.com

Lufta e Dytë Botërore

Lufta më e rrezikshme dhe shkatërruese e botës do të jetë e njohur për të gjithë me emrin Lufta e Dytë Botërore, se kjo luftë ka vrarë miliona njerëz, por ju do të habiteni kur të dini se 80 përqind e të gjithë burrave të lindur në Bashkimin Sovjetik që kanë lindur në vitin 1923 humbën jetën.

Më shumë vetëvrasje

Shumë njerëz në botë nuk e dinë se sa njerëz bëjnë vetëvrasje duke qenë të trazuar dhe të padëmshëm për jetën e tyre. Dhe ka shumë vende në botë që kanë mbetur deri në vetëvrasje, por gjithashtu ju do të befasoheni kur e dini se rastet e vetëvrasjeve janë më të larta në qytetin e New York-ut krahasuar me qytetet e të gjithë botës.

Një Grua e vrarë ‘çdo orë’ në Indi

Hedija (pasuria ose paratë e sjella nga një nuse te burri i saj gjatë martesës së tyre) është një e keqe shoqërore dhe një mallkim, prapanica është edhe më e rrezikshme që ajo të vendoset në mendjet e njerëzve, veçanërisht në Indi. Ju do të habiteni kur të dini se për shkak të krimit që lidhet me hedijen, çdo orë në Indi një grua humbet jetën.

Një person vdes çdo orë për shkak të shoferit alkoolik

Shumë njerëz në botë vdesin nga aksidentet rrugore, sëmundje natyrore, por do të habiteni kur të dini se për shkak të shoferit alkoolik, ka një vdekje çdo orë.

Çdo 1.5 minuta një grua vdes gjatë shtatzënisë

Të jesh nënë është ndjenja më e këndshme e botës dhe të gjithë e presin atë, veçanërisht një grua që e mban foshnjën deri në nëntë muaj në barkun e saj. Por këto shifra janë shumë të prekshme dhe shkenca mjekësore tregon se çdo 1.5 minuta një grua vdes për shkak të mungesës së trajtimit të duhur dhe pajisjeve mjekësore gjatë shtatzënisë ose lindjes.

20,000 fëmijë vdesin çdo ditë nga uria

Edhe sot, shifra e varfërisë dhe urisë në botë është mjaft e habitshme dhe gati 70 përqind e popullsisë në botë është nën kufirin e varfërisë dhe ata që nuk kanë kohë as për të ngrënë ushqim. Por gjëja më tragjike është që pothuajse 20,000 fëmijë në botë vdesin çdo ditë për shkak të varfërisë dhe urisë.

Një vetëvrasje çdo 40 sekonda

Nuk ka nevojë të dëgjoni paksa të vështirë, por kjo është e vërteta, një person kryen vetëvrasje çdo 40 sekonda në të gjithë botën. Në një ose dy pjesë të botës, vetëm 40 sekonda në të cilat ju nuk mund të thoni as të vërtetën tuaj, një person largohet nga kjo botë duke kryer vetëvrasje.Faktike.com