40 Fakte Interesante për McDonald’s

A e dini se artikujt e parë të menusë së McDonald-it ishin hot dog-ët, jo hamburgerët?

Nga Nella
5 Min

Nëse është rrokullisja e hamburgerëve në McDonald’s, bëhuni hamburgeri më i mirë në botë. Çfarëdo që të jeni ju duhet të zotëroni zanatin tuaj.

Snoop Dogg

Mësoni më shumë për historinë e McDonald’s, përbërësit, proceset e biznesit dhe më shumë në këtë listë me 40 fakte interesante të McDonald’s.

#1 McDonald’s është një hamburger amerikan dhe zinxhiri më i madh i restoranteve të ushqimit të shpejtë në botë.

#2 Themeluesi i McDonald’s është Ray Kroc.

#3 McDonald’s i pari fillimisht shiti hot dog, jo hamburger.

#4 Një restorant i ri McDonald’s hapet në çdo 14.5 orë.

#5 Restorantet e McDonald’s ushqejnë 68 milionë njerëz çdo ditë.

#6 McDonald është gjithashtu furnizues më i madh në botë i lodrave.

#7 Harkat e arta të McDonald’s janë më të njohura globalisht nga njerëzit sesa kryqi.

#8 Pranë Pallatit Buckingham, Mbretëresha e Anglisë zotëronte një restorant McDonald’s.

#9 McDonald’s fiton rreth 75 milionë dollarë çdo ditë.

#10 McDonald’s ka më shumë se 36,000 restorante në botë.

#11 Punonjësit mesatar të McDonald’s i duhen shtatë muaj për të fituar atë që një CEO fiton në vetëm një orë.

#12 McDonald’s shpenzon rreth 1 miliard dollarë në vit për reklamat direkte në media.

#13 Në Indi, ka 179 restorante McDonald-një vend ku njerëzit nuk hanë mish viçi.

#14 Parisi është i vetmi vend ku harqet e McDonald’s janë të bardha në vend të ngjyrës së artë.

#15 Nëse jetoni në SHBA, nuk jeni kurrë më shumë se 185 kilometra larg nga një McDonald’s.

#16 Ka një McDonald’s me harqe ngjyrë të gjelbërt në Sedona të Arizonës.

#17 McDonald’s shet mbi 75 hamburgera çdo sekondë.

#18 Kjo kompani blen afërsisht 244 milionë kilogram mollë të freskëta në vit.

#19 Produkti McWrap përmban 121 përbërës, yndyrna trans dhe kimikate në listën e vëzhgimit të toksicitetit të FDA.

#20 Qëllimi i kompanisë është të hapë më shumë se 2000 restorante në Kinë deri në fund të vitit 2022.Faktike.com

#21 Tregu më i madh i McDonald’s jashtë SHBA-së është Japonia, me mbi 3000 restorante.

#22 Kulla Kuala Lumpur, ndërtesa më e madhe në botë në Malajzi strehon një restorant McDonald’s.

#23 Një milkshake me luleshtrydhe McDonald’s përmban 50 kimikate që përdoren për të imituar shijen e luleshtrydheve.

#24 Dhjetë restorantet më të ngarkuara të McDonald’s janë të gjitha në Hong Kong.

#25 Vetëm shtatë artikuj në menunë e McDonald’s nuk përmbajnë sheqer.

#26 Restoranti më i madh i McDonald’s ndodhet në Pekin, i cili është mbi 28,000 metra katrorë.

#27 Restoranti më i vogël i McDonald’s me vetëm 492 metra katrorë është në Tokio, Japoni.

#28 Menuja origjinale e McDonald’s nuk ofronte patate të skuqura.

#29 Richard dhe Maurice hapën restorantin e parë të McDonald’s në San Bernardino, Kaliforni.

#30 McNuggets vijnë në katër forma zyrtare: zile, kockë, çizme dhe top.

#31 Ronald McDonald quhet Donald McDonald për shkak të mungesës së një tingulli të qartë “r” në Japoni.

#32 Makina e parë e McDonald’s u hap në Sierra Vista, Arizona në 1975.

#33 McDonald’s punëson rreth 1 milion punëtorë në SHBA çdo vit.

#34 Stafi i McDonald’s-it nuk do t’u shërbejë njerëzve nëse ata vijnë me kuaj.

#35 Michael Jim Delligatti shpiku burgerin e McDonald’s Big Mac në vitin 1967.

#36 Bill Gates ka një kartë McDonald’s Gold për ushqim të shpejtë pa limit.

#37 McDonalds shërben 40 milionë kilogram patate të skuqura në ditë globalisht.

#38 McDonald’s-i i parë me harqet e artë u hap në Phoenix, Arizona në mars 1953.

#39 Përafërsisht 7% e patateve të rritura në SHBA kthehen në patate të skuqura McDonald’s.

#40 McDonald’s pagoi Justin Timberlake afërsisht 6 milionë dollarë për të kënduar tingullin “ba-da-ba-ba-bah” në spotet e para televizive në SHBA “I’m Lovin’ It”.Faktike.com

Shpërndaje artikullin