TOP 10 Qytetet më të bukura në Botë

Udhëtimi është ndoshta një nga gjërat më interesante dhe më të kënaqshme që çdo kush mund të ndërmarrë gjatë jetës së tij.

Keto Jane 10 Nga Qytetet Me Te Bukura Ne Bote 3 1
Keto Jane 10 Nga Qytetet Me Te Bukura Ne Bote 3 1

Unë shkoj në Paris, shkoj në Londër, shkoj në Romë dhe gjithmonë them: “Nuk ka vend si Nju Jorku”. Është qyteti më emocionues në botë tani

Robert De Niro

Aftësia për të parë pothuajse çdo vend të vetëm dhe qytet në të gjithë botën mund të duket si një koncept i shtrenjtë, por në fund të fundit mund të jetë e vlefshme.

Ka kaq shumë qytete të mrekullueshëm në çdo vend, saqë paratë që shpenzoni do të planifikohen mirë dhe janë të dobishme. Këto dhjetë qytete fotogjenike janë krenarë për trashëgiminë e tyre dhe arkitekturën e ndërtuar në të gjithë. Këtu janë dhjetë qytetet më të bukura të planetit.

Venecia, Itali

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Venecia, Itali

Venecia ose Venediku në Itali, është mjaft spektakolare. Qyteti i cili pushon mbi një seri kanalesh dhe uji, është në thelb një tokë përrallore që të gjithë mund ta vizitojnë. Qyteti është gjithashtu shtëpia e një kulture dhe ushqimi vërtet frymëzues dhe interesant.

Paris, Francë

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Paris, Francë

Parisi në Francë, njihet si qyteti i dashurisë për një arsye. Shtëpia e Kullës Eifel dhe vendndodhjeve të tjera të mrekullueshme turistike, qyteti kryesor i Francës është padyshim një nga vendet më të bukura në të gjithë Evropën. Ushqimi, njerëzit dhe peizazhi ia vlen shumë për kohën tuaj.

Pragë, Republika Çeke

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Pragë, Republika Çeke

Qyteti i Pragës në Çeki është shtëpia e disa përzierjeve shumë interesante dhe unike të kulturës dhe historisë. Është si asnjë vend tjetër në të gjithë botën, dhe kjo është një gjë shumë e mirë. Për shembull, Ura Charles është lloji i pikës që mund të kapni disa fotografi për kujtesën e përsosur.

LEXO GJITHASHTU: TOP 10 Vendet më të vizituara në Botë

Lisbonë, Portugali

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Lisbonë, Portugali

Lisbona në Portugali është qyteti më i madh në të gjithë vendin, dhe gjithashtu një nga më të bukurit. Vendndodhja, portreti buzë detit ka pamje miliona dollarëshe, kodra që përshkojnë të gjithë hapësirën e metropolit dhe lumi Tagus ofron peisazhin e tij unik dhe spektakolar.

Rio de Janeiro, Brazil

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Rio de Janeiro, Brazil

Rio de Janeiro, Brazil, është shtëpia e statujës masive të Krishtit me pamje nga i gjithë qyteti, i cili duhet të jetë një destinacion turistik për këdo që viziton vendin. Natyra dhe plazhet me rërë janë të mjaftueshme për të mbajtur njerëzit atje.

Amsterdam, Holandë

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Amsterdam, Holandë

Amsterdami i Holandës është shtëpia e disa ilaçeve të legalizuara dhe grave shumë të bukura, por vetë qyteti është një nga aspektet më interesante të udhëtimit. Me rreth 5 milion turistë që vizitojnë çdo vit, është e lehtë të kuptohet pse qyteti po rritet dhe kultura e tij po zgjerohet jashtëzakonisht shumë.

Roma, Itali

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Roma, Itali

Përsi një qytet nga Italia, Roma është konsideruar gjithmonë një qytet i bukur. Kryeqyteti i Italisë është shtëpia e muzikantëve të rrugës, kafeneve të vogla, artistëve që pikturojnë buzë rrugës dhe muzeve të shumta. Vizitorët me siguri duhet të provojnë pica, gjithashtu!

Bruges, Belgjikë

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Bruges, Belgjikë

Bruges qytet ky në Belgjikë, është në thelb lloji i qytetit të vogël që do të imagjinonit brenda një libri me histori fantazie. Rrugët janë të veshura pothuajse në mënyrë të përsosur, dhe ndërtesat duken madhështore dhe mesjetare në arkitekturën e tyre. Është tepër mbresëlënëse.

Budapesti, Hungari

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Budapesti, Hungari

Budapesti në Hungari, është i bukur si gjatë ditës, ashtu edhe në errësirën e natës. Lumi Danub ndan qytetin në gjysmë, por të dy janë lehtësisht të arritshëm. Kjo do të thotë që vendet e trashëgimisë botërore fotografohen lehtësisht.

Firence, Itali

keto-jane-10-nga-qytetet-me-te-bukura-ne-bote
Firence, Itali

Ekziston një arsye që Italia konsiderohet si një nga vendet më të bukura, dhe kjo arsye është për shkak të qyteteve si Firence dhe Roma. Firence është e përbërë nga një arkitekturë dhe vepra arti thjesht rilindase italiane, duke e bërë atë maxhepëse për ata që e duan historinë dhe kulturën.Faktike.com