10 Gjëra shokuese që ndodhin çdo minutë në botë

Ne jetojmë në një mjedis kompleks dhe gjithnjë në rritje që varet nga elemente të panumërta.

Top 10 Vendet Me Paqesore Ne Bote 3
Top 10 Vendet Me Paqesore Ne Bote 3

Rrjedha e jetës është bërë mjaft e pabesueshme gjatë shekullit të kaluar, pjesërisht për shkak të numrit të madh të njerëzve të gjallë sot dhe zhvillimit të madh që ka përjetuar bota. Bota është një vend masiv dhe është shtëpia e miliarda ngjarjeve.

Kjo listë përmbanë 10 gjëra shokuese që ndodhin në botë çdo minutë të çdo dite.

Të gjithë bëhen më të pasur

Të gjithë në Tokë bëhen më të pasur me një qindarkë çdo minutë.

Shpyllëzimi i pyjeve

Pyjet e shiut humbin 2,000 pemë çdo minutë.

Bill bëhet më i pasur

Bill Gates bën 15,000 dollarë çdo minutë. Kompania Nike bën 36,000 dollarë çdo minutë, ndërsa punëtorët në fabrikat Nike në Vietnam bëjnë një të dhjetën e një centi.

Amerika bëhet më e varfër

Borxhi kombëtar i Amerikës rritet me një shumë tronditëse prej 3 milion dollarë çdo minutë.

Krimet e Dhunshme

Shkalla e krimit të dhunshëm amerikan është rritur deri në 3 krime në çdo minutë që kalon.Faktike.com

LEXO GJITHASHTU: 40 Fakte Tronditëse për Tërmetet që nuk i keni ditur

Vaj gjakderdhës

Rezervat e naftës në botë bien në mënyrë drastike çdo minutë. Tani për tani ne konsumojmë 55,000 fuçi vaj për çdo minutë.

Aktiviteti Kozmik

Mbi 1800 yje shpërthejnë në universin tonë çdo minutë.

Niagara e pamëshirshme

Thonë se koha dhe batica nuk presin asnjë. E vërtetë, mbi 31,000 tonë ujë rrjedh mbi Ujëvarën Niagara në një minutë.

McDonald’s bën Miliona

40-fakte-interesante-per-mcdonald
McDonald’s

Mbi 4500 hamburgerë McDonald’s hahen në të gjithë botën çdo minutë.

Numri i Vdekjeve

Mesatarisht 107 njerëz vdesin çdo minutë në botë sot. Nga ato vdekje, 18 ndodhin për shkak të urisë.Faktike.com

ETIKETA: