Këto janë 10 gjëra interesante që duhet t’i dini për vaginën

10 Fakte Magjepsese Rreth Endrrave 1 1
10 Fakte Magjepsese Rreth Endrrave 1 1

Ndoshta kur të lexoni këto 10 fakte do të ndryshoni mendim.

#1 Klitori përmban 8 mijë fije nervore, më shumë se çdo pjesë e trupit dhe dyfishin e asaj që ka në kokën e penisit.


#2 Përmasat e vaginës janë 7 deri në 10 cm dhe dyfishohen në gjendje eksitimi.


#3 Vagina prodhon një lloj lubrifikuesi i quajtur “skualinë” e cila gjendet dhe te peshkaqeni.


#4 Aktiviteti seksuale ndihmon vaginën të mos thahet.


#5 Një grua mund të arrijë teorikisht deri në 134 orgazma në 1 orë.

LEXO EDHE: 12 Fakte interesante për gjoksin e Femrave


#6 Vagina ka një mekanizëm vetëpastrimi.

#7 Muret e brendshme të vaginës janë të përthyera dhe hapen si një ombrellë kur penetron penisi.

#8 Brenda vaginës është një lloj bakteri që është i pranishëm edhe në kos.

#9 “Speculum”, instrumenti gjinekologjik i përdorur nga mjekët ekzistonte që në shekullin e 13-të.

#10 Vagina në latinisht do të thotë “Mhilli i shpatës”Faktike.com