TOP 16 Faktet për Binjakët

Top 16 Faktet Per Binjaket
Top 16 Faktet Per Binjaket

Ndërsa shumë kafshë lindin shumë binjakë të vegjël në të njëjtën kohë, te njerëzit në të vërtetë është shumë e rrallë! Kjo është arsyeja pse lindjet binjake shpesh shihen si ngjarje magjepsëse. Le të hedhim një vështrim në disa fakte argëtuese rreth binjakëve për të provuar të zbërthejmë pak misterin.

Binjakët lidhen shumë herët

Foshnjat binjake dihet se i afrohen njëri-tjetrit që në mitër. Në universitetin italian të Padovës, hulumtimi i binjakëve në mitër arriti në përfundimin se një lidhje është formuar para lindjes së tyre. Në fakt ata janë parë të ndërveprojnë që nga koha 14 javore!

Çfarë janë binjakët vëllazërorë?

Binjakët jo identikë quhen ndonjëherë “binjakë vëllazërorë”. Binjakët vëllazërorë mund të jetojnë në familje gjithashtu – që do të thotë se disa prejardhje mund të kenë shumë lindje binjake – një fenomen i çuditshëm!

Bardi kishte binjakë!

William Shakespeare ishte babai i binjakëve. Ata quheshin Judith dhe Hamnet.

Binjakët mund të jetojnë me vite e vite

Në vitin 2021 binjakët më të vjetër të gjallë në Angli, festuan ditëlindjen e tyre të 100-të në Rochester.

Me siguri nuk mund ta lini binjakun tuaj të ikë me vrasje

Disa njerëz habiten që edhe binjakët identikë kanë gjurmë gishtash unike! Asnjë binjak nuk mund të fajësojë binjakun e tyre për veprimtarinë e tyre kriminale, nëse përfshihen gjurmët e gishtërinjve!

Binjakët kanë gjuhë sekrete

Përafërsisht 40 përqind e binjakëve në studime dihet se kanë zhvilluar mjetet e tyre të komunikimit. Gjuha e tyre e veçantë përshkruhet ose si kriptofazi ose idioglosia. Ky i fundit lidhet me fjalimin ose fjalorin, dhe i pari nga fjalët greke.
“Crypto” do të thotë “sekret” dhe “fasia” do të thotë të folur.

Binjakët kanë marrë edhe ringun e mundjes

top-16-faktet-per-binjaket
The Bella Twins

I njohur në disa qarqe sportive, ‘Magjia Binjake’ e pushtoi botën e mundjes! Bërja kampione e mundjes Në vitin 2008, motrat binjake të quajtura Nikki dhe Brie Bella janë jashtëzakonisht të njohura brenda dhe jashtë ringut – ato kanë një ndjekës të madh edhe në rrjetet sociale!

Binjakët përfaqësojnë binjakët më të famshëm në botë

Castor dhe Pollux janë emrat e binjakëve të përfaqësuar nga shenja e ‘Binjakëve’ në astrologji.

Krays ishin binjakë mjaft famëkeq

Binjakët Kray lindën në Londër më 24 tetor 1933. Reggie dhe Ronnie filluan dhe u bënë pjesë e një bande të famshme të dhunshme të pamëshirshme. Një film dhe seri televizive u bënë për jetën e tyre – dhe ata u kapën dhe u burgosën për vrasje në 1968.

Disa binjakë janë super të pasur

Binjakët e famshëm Winklevoss kanë një pasuri të përbashkët më shumë se 600 milionë dollarë! Këta sipërmarrës kanë disa sipërmarrje biznesi – më e famshmja ata krijuan një faqe të rrjetit social për studentët e Harvardit dhe investuan në Bitcoin. Rruga e tyre e mahnitshme drejt suksesit financiar shfaqet në filmin Rrjeti Social – të dy të portretizuara nga Armie Hammer.

Binjakët mund të ndryshojnë edhe në ngjyrën e lëkurës!

Nuk është e padëgjuar që binjakët të shfaqen me nuanca krejtësisht të ndryshme të lëkurës – gjithçka varet nga përbërja gjenetike e prindërve të tyre, natyrisht!

Binjakët mund të kenë edhe baballarë të ndryshëm.

Çuditërisht, është plotësisht e mundur që binjakët të kenë dy baballarë të ndarë, pavarësisht se kanë lindur në të njëjtën kohë. Kjo ka të ngjarë të çojë në disa biseda mjaft të vështira!

Shëndeti i binjakut tuaj? Sëmundjet jo gjithmonë si të tuajat

Binjakët nuk kanë domosdoshmërisht të ngjarë të zhvillojnë të njëjtat kushte dhe sëmundje me kalimin e kohës. Në fakt, shumë do të zbulojnë se kanë sëmundje të ndryshme nga tjetri.

Binjakët nuk janë as në të njëjtën moshë gjatë gjithë kohës.

Në disa raste, binjakët mund të lindin ditë, madje edhe vite larg njëra-tjetrës – vështirë se është e drejtë për mamin, apo jo?

Arsyet për divorc?

Prindërit e binjakëve, me sa duket kanë më shumë gjasa të bëjnë kërkesë për divorc sesa prindërit jo binjakë. E ashpër por e vërtetë!

A mund ta lexojë mendjen binjaku juaj?

Hulumtimet duket se sugjerojnë se binjakët kanë atë që njihet si “urë nervore”. Kjo do të thotë se ata kanë një lidhje mendore – a do të thotë se mund të lexojnë mendjet e njëri-tjetrit? Kush të thotë…Faktike.com

Pyetjet më të shpeshta rreth Binjakëve

Cilat janë tre llojet e binjakëve?
Binjakët shpesh klasifikohen si identikë, vëllazërorë ose të bashkuar.
Cili prind mbart gjenet binjake?
I takon nënës , nëse ka binjakë në prejardhjen e nënës, atëherë ka mundësi që edhe ata të kenë dy foshnje njëherësh!
A është e mundur të kesh binjakë pa atë në familje?
Po, shanset e përgjithshme thuhet se janë afërsisht një në 250.