19 Fakte interesante rreth Ngjyrave

Ngjyrat janë një pjesë jetike e jetës. Ato janë gjithashtu kudo. Si të tilla, njerëzit mendojnë se i kuptojnë ato. Por kjo nuk është plotësisht e vërtetë..

5 Min Lexim

Hidhini një sy më poshtë për 19 fakte të çmendura dhe interesante rreth ngjyrës.

Ngjyrat janë buzëqeshjet e natyrës.

Leigh Hunt
 1. Nga të gjitha ngjyrat, e kuqja ka gjatësinë më të madhe të valës. Për këtë arsye, është ngjyra e parë që fëmijët shohin. Kjo mund të ndodhë në moshën dy javëshe.
 2. Personat që janë të verbër, shohin më mirë natën sesa individët me shikim të zakonshëm. Sipas ushtrisë amerikane, ata madje mund të perceptojnë ngjyrat e kamuflazhit, gjë që i bën ata më të pajisur për të dalluar armiqtë e fshehur.
 3. Roza është e njohur në burgje dhe qendra të shëndetit mendor sepse ngjyra ka një efekt qetësues. Ka një mënyrë për të shuar zemërimin dhe ankthin tek njerëzit.
 4. Femrat dhe meshkujt nuk i shohin ngjyrat në të njëjtën mënyrë. Femrat mund të perceptojnë më shumë ngjyra. Për të qenë më specifik, ato mund të bëjnë dallimin midis ngjyrave të ngjashme. Ato priren të perceptojnë më shumë detaje. Për gratë, e kuqja mund të jetë ngjyrë burgundy ose purpur. Për meshkujt, është thjesht kuq si gjaki :P.
 5. Ekziston një gjë e tillë si frika nga ngjyrat. Ajo quhet kromofobi. Ndonjëherë mund të shfaqet te njerëzit që lidhin një ngjarje traumatike me një ngjyrë të veçantë.
 6. Mushkonjat kanë një afinitet për blunë. Teknikisht, ato i duan ngjyrat e errëta në përgjithësi. Por priren të favorizojnë ngjyrën blu mbi të gjitha.
 7. Ngjyrat nuk janë reale. Ajo që ju e perceptoni si ngjyrë është thjesht përpjekja e trurit për të kuptuar sinjalet që merr nga bota përreth jush.
 8. Ngjyra e kuqe nuk i zemëron demat. Në fakt, ata janë të verbër për ngjyrat. Demat tërhiqen nga lëvizja. Një dem ka po aq gjasa të sulmoj në vjollcë, rozë ose blu.
 9. Disa njerëz mendojnë se fruti ‘portokalli’ është emërtuar sipas ngjyrës. Por e kundërta është e vërtetë. Përpara se fruti i portokallit të hynte në foto, “Geoluhread” ishte termi i lidhur me ngjyrën portokalli.
 10. Po, siç ndoshta disa prej jush kanë dëgjuar, Dielli është në të vërtetë i bardhë. Perceptimi ynë i dritës së saj përmes atmosferës së Tokës e bën atë të duket e verdhë.Faktike.com
 11. Ashtu si me flamujt që valëvisin, Matadorët nuk veshin pelerina të kuqe për të tërbuar demin. Ata e bëjnë këtë sepse ndeshjet me dema përfundon me dhunë. Pelerina ​​supozohet të fshehë spërkatjet e gjakut.
 12. Sot, përgjithësisht pranohet se roza është një ngjyrë për vajzat ndërsa bluja për djemtë. Por në fillim të viteve 1900, e kundërta ishte e vërtetë. Për shumë njerëz, bluja ishte një ngjyrë delikate, ndërsa roza ishte e guximshme dhe e fortë. Prandaj, roza ishte për djemtë, ndërsa bluja shkonte te vajzat.
 13. Ka njerëz që ëndërrojnë bardh e zi. Por këta janë individë që janë rritur duke parë TV pikturë njëngjyrëshe.
 14. Duhet deri në 20% më shumë anestezi për të vënë në gjumë një flokëkuqe.
 15. Bluja është ngjyra më popullore në botë e ndjekur nga vjollca.
 16. Makinat e bardha janë mjetet më të sigurta në rrugë sepse janë më të dukshmet.
 17. Për pulat, ngjyra e kuqe është qetësuese. I ndihmon ato të flenë më mirë.
 18. Ekziston një kashtë kundër përdhunimit që ndryshon ngjyrën kur bie në kontakt me drogat që përdhunuesit normalisht i futin fshehurazi në pijet e njerëzve.
 19. Edhe pse kuajt kanë sytë më të mëdhenj se çdo gjitar në tokë, ata mund të shohin vetëm dy ngjyra.Faktike.com

ETIKETA: ,
Shpërndaje artikullin